Kommende generationsskifte giver plads til autoteknologer

Bilforhandler Ejner Hessel A/S har ansat 25-årige Tino Christensen som værkfører for personvogsafdelingen i Aars. Hans baggrund som autoteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Viborg er perfekt til virksomheden, der gerne vil have flere som ham ind i folden.
nyhed

Danmarks største bilforhandler

Med 21 afdelinger og 700 medarbejdere er Ejner Hessel Danmarks største bilforhandler. Omkring 70 værkførere holder til daglig styr på både biler og medarbejdere på afdelingerne. Den yngste af dem er 25-årige Tino Christensen, der er uddannet autoteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Viborg. I fremtiden skal der være endnu flere autoteknologer ved Ejner Hessel, når næste generation skal iklædes værkførerskjorten.
”Mange af vores værkfører er i den tredje alder. De er uddannede mekanikere med mange års erfaring, men i de kommende år vil de langsomt være på vej væk fra arbejdsmarkedet på grund af deres alder. Vi lærte uddannelsen til autoteknolog at kende, da Tino søgte tre måneders praktik hos os, og vi opdagede, at de har mere med i rygsækken. Den teori, de har med, gør dem egnede som værkførere,” fortæller HR-chef ved Ejner Hessel, Jesper Brahm.

Autoteknologer er også teoretisk funderede
Efter den to-årige videregående uddannelse til autoteknolog kender de studerende ikke kun en motor ud og ind, men har også indgående kendskab til ledelse, kommunikation, IT og organisationskultur. De er derfor mere teoretiske funderede, hvilket er en fordel i jobbet som værkfører.
”Udover Tino har vi ansat en autoteknolog mere og har en tredje på vej. Til næste år vil vi prøve at gafle flere, for deres faglighed passer perfekt ind i vores virksomhed,” siger Jesper Brahm.

Dygtig ung chef

Tino og jesper fra Hessel

Det lå ikke i kortene, at Tino Christensen allerede sidste sommer - i en alder af 24 - skulle være chef i Aars. Han er ordblind og betegner sig selv som ”ikke særlig boglig”. Men på både uddannelsen til mekaniker og autoteknolog scorede han imponerende karakterer. For det er nemmere at skrive om el-biler end om digte.
”Fagene og teorien kan lyde tungt, men det er det ikke, for det er noget som man interesserer sig for, og så bliver det lettere at forstå. Man udvikler sig meget gennem uddannelsen,” siger Tino Christensen, der blev færdig en fredag - og startede om mandagen som værkfører.
Nogle af kunderne i Aars har haft svært ved at forstå, at unge Tino var chefen, men de har hurtigt fundet ud af hvorfor. For Tino vil være den dygtigste og bedste til sit job. Han vil kunne svare på alle spørgsmål fra kunderne og dermed yde den service, som kunderne fortjener. ”Man skal være teknisk rådgiver på bilen, men også kundeminded. De skal have en god oplevelse, og det får de, hvis jeg kan mit kram. Derfor har jeg også været vildt glad for uddannelsen, for med den kan jeg svare på meget mere,” siger Tino, der i foråret selv haft en autoteknolog i tre måneders praktik i Aars.

Studiekoordinator Niels Bruun fortæller desuden, at alle autoteknologer, der blev færdige med uddannelsen sidste sommer, har fået job og blandt andet arbejder som værkførerassistent og serviceleder.