Gør som Dennis, Rasmus og Stefan - læs til datamatiker

Rasmus havde aldrig prøvet at programmere før, og snart er Rasmus Dahl Laursen færdig med den 2 ½ årige uddannelse til datamatiker fra Erhvervsakademi Dania i Skive. Han er 22 år, HF student og fra Struer. ”Det lød sjovt, så jeg sprang ud i datamatikerstudiet.” fortæller Rasmus, der i slutningen af januar starter i job hos Freeway A/S.
nyhed

Uddannelse fører til job

Rasmus er 22 år, HF student og fra Struer. ”Det lød sjovt, så jeg sprang ud i datamatikerstudiet.” fortæller Rasmus, der i slutningen af januar starter i job hos Freeway A/S. Rasmus siger selv om det at starte på den videregående uddannelse: ”Det var vildt, at jeg ikke havde ”værktøjskassen” i hjernen. Det var et nyt rum, som skulle oparbejdes. Den første tid var hård, fordi mange kunne en masse. Det var svært at se det store billede, og hvordan man nåede målet.” Rasmus er godt i mål nu. Praktikperioden i Freeway er netop afsluttet, og den opgave som han sammen med studiekammerat Stefan har arbejdet intenst på, skal snart afløses af nye opgaver som fastansat.

Spidskompetencer er inden for web

Rasmus Dahl Laursen vidste ikke rigtigt, hvor meget han egentlig kunne inden praktikken. ”Jeg vidste ikke om det, man lærer på studiet, er sådan som det fungerer i virkeligheden. Men det er reelt det samme,” uddyber Rasmus.  ”Det har været en kæmpeoplevelse at finde ud af, at jeg kan det. Selve praktikopgaven handlede om et af Freeways websites og udvikling af funktioner til sitet.  Mine spidskompetencer er inden for web, og jeg glæder mig til at starte på jobbet, ” slutter Rasmus.

Rasmus anbefaler uddannelsen

Det var ud fra information på www.ug.dk og www.eadania.dk om datamatikerens arbejdsfelt indenfor bl.a. apps og vedligehold af databaser, at Rasmus blev overbevidst om, at det var datamatiker, han skulle være. Rasmus Dahl Laursen anbefaler uddannelsen: ” Man lærer alt her, og hvis du sætter dig for, at du vil det, så er det spændende. Man skal følge med og læse op på det derhjemme.”

Ynglingsfag? Alt på datamatikeruddannelsen

Stefan Søderkvist Jakobsen er en glad mand. Han er 31, fra Skive og lige om lidt er han også færdiguddannet som datamatiker fra Erhvervsakademi Dania i Skive. På den 2 ½ årige videregående uddannelse er der en virksomhedspraktik på ti uger. Her bruger de studerende teorien, værktøjer og redskaber fra undervisnings- og læringsforløbene.

Stefan

Stefans praktik var på it-virksomheden Freeway A/S i Viborg, hvor han sammen med en studiekammerat har lært og udviklet en masse. Og det har været så tilfredsstillende for virksomheden, at Freeway har valgt at ansatte de to efter eksamen. Stefan fortæller om praktikken: ” Jeg tænkte, at det var en fed arbejdsplads, og jeg har følt, at vi er blevet værdsat og fået tiden til at arbejde med vores opgave. Vi har fået den hjælp vi skulle bruge. Det handlede om en udvidelse af eksisterende funktioner på et af Freeways kendte websites.”

Kan besætte mange it-funktioner

Stefan mener, at praktik er en rigtig god ting på uddannelsen på Dania. ”Man har mulighed for at se sig omkring.” Datamatikeruddannelsen giver kompetencer inden for programmering og systemudvikling af særligt software.  Det er inden for netop dettefelt at Stefan i fremtiden vil arbejde på Freeway. ”Vi lærer meget bredt og kan derfor besætte en bred vifte af jobfunktioner inden for it-branchen,” siger Stefan, der gerne anbefaler andre at læse til datamatiker: ” Den levede op til mine forventninger.” 

2 ½ år er overskuelig tid

Stefan har to børn, kæreste og hus, og der var derfor et økonomisk aspekt i det at sætte sig på ”skolebænken” igen.   ”Jeg var 29 år, da jeg startede med en HHX-eksamen og nogle års erhvervserfaring i bagagen. Jeg havde fået et andet syn på, hvad jeg ville arbejde med. Det er gået fint, og jeg har tænkt, at jeg bare skulle have denne uddannelse.” Stefan har også oplevet, at det er nemmere at få foden inden for i virksomheder, når man har papir på sine kompetencer.

Programmering giver mening ligesom matematik

Dennis er 24 år og bor i Skive. Han er snart datamatiker, og vejen har været klar, men med nogle stop på. Han har som teenager taget web integrator uddannelsen og derefter arbejdet ufaglært i virksomheder, indtil han sommeren 2012 startede på den 2 ½ årige videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania i Skive.

Dennis

”Jeg har haft en stor lyst til at lære og fundet ud af, hvad jeg ville. Programmering - det giver mening for mig. Det giver mening på samme niveau, som matematik giver mening. Sprog giver fx ikke den samme mening for mig,” uddyber Dennis Flæng Jørgensen.

Dennis har været i praktik i MySupport.dk i Viborg og arbejdet med en løsning til Viborg HK. ”Det har handlet om en kundeportal med brugerflade og programmering. Jeg har udviklet løsningen, og det har været rigtig spændene. Jeg vil gerne have job som udvikler,” siger Dennis. Han har dog også kig på, om han skulle læse videre.

Du kan starte på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive

Man søger ind med en relevant erhvervsfaglig uddannelse eller med en studentereksamen med matematik på B-niveau. Kontakt uddannelseskoordinator Ove Thomasen på ovth@eadania.dk eller mobil 2144 3031, hvis du vil forbedre dine jobmuligheder inden for IT som et centralt arbejdsfelt i vækst.

2.12.2014