Grundfos ville have Danias studerendes øjne på virksomheden uge 47

Afdelingsleder Kamilla Bittmann bød velkommen med en skarp præsentation af Grundfos, der er markant på det globale marked for pumper: ”Vi har to opgaver til jer og vil gerne have andre øjne på Grundfos. Den ene handler om arbejdsmiljøet i produktionen, og den anden gælder innovationsmiljøet for ingeniører.” Kamilla sidder i Mechatronic Technology Developement på Grundfos i Bjerringbro og fortæller: ”I skal huske at bæredygtighed er en bærende værdi hos Grundfos, når I arbejder på vores udfordring.”
nyhed

Facilitator Troels Møller fra Erhvervsakademi Dania opfordrer alle de studerende: ”I skal vise, hvad I kan de næste fire dage. I skal agere som konsulenter, og topmotiveret møde dommerpanelet torsdag. Et panel, der består af stærke teknologiske kræfter kombineret med særlige innovative medarbejdere.”

Kamilla byder velkommen

Senior Innovator Leif Gram Nielsen fra Grundfos giver de studerende et indspark omkring, hvordan man bliver inspireret, og hvornår man får gode ideer. Leif pointerer, at samarbejde med andre kapaciteter er essentielt, ligesom det at eksperimentere samt bruge alle syv intelligenser er vigtigt.

”Det er mega-spændende, og rart at lave noget praktisk i forhold til vores almindelig undervisning,” siger Elisabeth, der læser til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Leif innovatør grundfos

Troels Møller gennemgår inden gruppedannelsen en McKinsey model ”Framing the problem” fra behov til implementering, og siger, at hvis gruppernes løsninger på de to stillede opgaver er så gode, at de skal implementeres i Grundfos, så lover Kamilla Bittmann, at de studerende nok skal blive involveret.  Troels pointerer, at grupperne skal lytte til deres intuition og mavefornemmelse samt stille spørgsmål undervejes i den kreative proces.

Grundfos vil, som Kamilla Bittmann siger, gerne have eksterne øjne på deres interne udfordringer. Med 50 øjne og 25 mavefornemmelser vil de fire dages proces- og innovationsarbejde give input til Grundfos som virksomheden kun får, fordi de vælger at samarbejde med Erhvervsakademi Dania ved at invitere studerende og facilitatorer inden for.

der arbejdes på Grundfos