Handelsøkonom håndterer transport af køkkener i ind- og udland

29 årige Maria Bæk Jørgensen blev fastansat i XLNT Design efter, at virksomheden i Jerslev havde oplevet, hvordan hendes kompetencer som handelsøkonom gjorde en forskel i praktikperioden.
nyhed

 

Hun har gået på handelsskolen i Hjørring, blev salgsassistent og uddannet blomsterdekoratør i Sindal i 2007. ”Faktisk har jeg arbejdet i blomsterbutik, siden jeg var 15 år. Jeg har altid haft et ønske om at videreuddanne mig, så da jeg også fik konstateret vandeksem, besluttede jeg mig for at starte på noget nyt,” forklarer Maria om karriereskiftet.

Indkøbserfaring førte til indkøbsspeciale

”Jeg havde de sidste par år stået for indkøb både af friske blomster fra Holland, men også af dekorationsprodukter på Formland-messen i Herning. Det synes jeg var spændende, så da en veninde fortalte om mulighederne som handelsøkonom med speciale i indkøb og logistik på Erhvervsakademi Dania i Hobro, var det det jeg valgte,” uddyber Maria.

maria xlnt close up

Praktik førte til fast job

Mere end 40 praktikansøgninger resulterede i samtalen i JKE. ”Jeg mærkede hvor vigtigt netværk er, så ansøgning blev stilet personligt.” Maria startede i september 2012, og da hun nåede juni 2013, blev hun fastansat. ”Jeg havde i praktikperioden bevæget mig mere og mere fra indkøbsafdelingen og over i en logistikfunktion, hvor arbejdsopgaverne omhandlede al håndtering af ind- og udgående transport fra fabrikken. Derfor kom hovedopgaven også til at handle om optimering af transportaftaler. ”

Hun forhandler i dag aftaler med fragtmand både i Danmark og i Sverige. Det betyder beregninger på alt indgående og udgående transport af råmaterialer og færdige produkter fra fabrikken i Jerslev.

maria på lager

Fordele ved logistik fagfeltet

”At arbejde med logistik i en virksomhed, som jeg nu gør, betyder, at jeg tydeligt kan se at uddannelsen til Logistikøkonom, som man nu kan læse på Erhvervsakademi Dania i Hobro, giver god mening.  Fagene på uddannelsen er de helt rigtige, så man får det bedste med i bagagen til et job i speditionsbranchen, ” slutter Maria, som en opfordring til dem, der overvejer at læse videre til logistikøkonom i Hobro.

Maria har både arbejdet med blomsterfaget i Aarhus og Aalborg, og boede også i Aalborg, mens hun læste i Hobro. Hun siger: ”Vi var 11 fra Aalborg, og fandt hurtigt på kørselsordning.”