Handelsøkonom i praktik i Spanien får uvurderlige erfaringer med hjem

Handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Randers Morten Keil har været otte måneder i praktik i en møbelkæde på Costa del Sol i Spanien. Han siger: ” Der er ingen tvivl om, at min praktikperiode i Spanien har givet mig rigtigt meget med i bagagen til fremtiden. Jeg har gjort mig utroligt mange erfaringer, som styrker mig i forhold til min uddannelse, erhvervslivet samt personlig udvikling. Mit netværk er blevet styrket betydeligt, og dette kan jeg gøre brug af i min fremtidige karriere.
nyhed

Salg af møbler i Spanien

Morten har netop afsluttet sit otte måneder lange praktikforløb i Spanien hos møbelvirksomheden Loft&Roomers – som en del af uddannelsen til Handelsøkonom. Virksomheden blev grundlagt i 2012 og er 100% ejet af familien Dahl Jepsen.  Visionen for virksomheden er, at være en proaktiv, spændende og inspirerende møbelbutik, som vil følge trop med den nyeste trend. Navnet er en matchende beskrivelse af produktsortimentet. ”Loft” står for den simple og minimalistiske stil og ”Roomers” står for den elegante, landlige, hyggelige og varme stil. Butikkerne har beliggenhed i Marbella samt Mijas - tæt på storbyen Malaga. Området, der også er kendt som Costa Del Sol er et attraktivt rejsemål for mange udlændige, som har valgt at bosætte sig eller investeret i en feriebolig, hvilket betyder, at en stor del af kundegruppen er internationale kunder.

Mortens oplevelser i butikken

Morten fortæller om dagligdagen: ”Jeg valgte at tage af sted juli 2013, ca. en måned før min officielle start i butikken. Dermed havde jeg tid til at lære området at kende, samt få opbygget en god base for den kommende fremtid og falde på plads både fysisk, og ikke mindst mentalt. Min første dag i butikken var fyldt med nye og spændende indtryk. Jeg blev modtaget af et engageret og erfarent salgsteam bestående af tre danskere, der bor i Spanien. Min dagligdag bestod af flere forskellige opgaver. Den primære opgave var servicering af og salg til kunderne – allerede fra første dag. Det var fra første dag forrygende spændende og lærerigt, og med stor opbakning fra de erfarende kollegaer.”

Om det faglige uddyber han: ”Nogle elementer, som kan bruges i det fremtidige erhvervsliv er det store produktkendskab samt kundehåndtering på et internationalt plan. Jeg har i løbet af min tid mødt utroligt mange forskellige nationaliteter, som hver især skulle behandles på sin måde.”

Indblik i en forsyningskæde og opstart af ny butik

Arbejdsopgaverne omfattede også opsætning og dekorering af butikken, modtagelse af nye varer, planlægning af leveringer samt diverse ad-hoc opgaver. Desuden deltog Morten i levering og montering af varer, hvilket gav ham et rigtigt godt indblik i nogle af forsyningskædens andre funktioner. Morten fortsætter: ”Siden påbegyndelsen af min praktikperiode udviklede virksomheden sig fra butik til kæde – der blev nemlig åbnet endnu en butik i nabobyen Mijas, tæt på byen Fuengirola. Her deltog jeg, sammen med mine to nye kollegaer i opbygningen. Det var et enormt stykke arbejde både praktisk såvel som administrativt. Udvidelsen var uden tvivl et af de største højdepunkter i praktikperioden, utroligt interessant og belærende.

loft and roomers

Livet i Spanien

At være udstationeret er helt fantastisk både i forhold til uddannelsen og ens personlig udvikling, forklarer Morten, og sier: ”Man kommer til et nyt land, hvor man skal stå på egne ben og prøve kræfter med nye omgivelser og ikke mindst ny kultur.”