Sales Director

Mød Anders S. Nielsen på 29 år, der er uddannet handelsøkonom, og arbejder som Sales Director ved virksomheden Quantum, hvor han i sin tid startede som praktikant
nyhed

Hvorfor valgte du handelsøkonom-uddannelsen?

Jeg var før Dania butikschef for Biva-møbler i Randers og Aalborg, og jeg valgte handelsøkonom-uddannelsen, da jeg er meget ”hands-on” typen. Jeg havde brug for mere grundlæggende viden om funktionerne i samhandel og forståelse af dynamikkerne - specielt inden for B2B - og så samtidig muligheden for relativt hurtigt at komme ud og bruge min viden i praksis. Desuden havde uddannelsen en element af iværksætteri, som altid har haft min interesse.

Hvor var du i praktik?

Jeg var i praktik hos Quantum Aps, hvor jeg arbejder i dag, og her fik jeg hurtigt mere ansvar inden for salg og indkøb.

Hvordan bruger du din uddannelse i dit job?

Jeg bruger den praktiske tilgang meget. Uddannelsen gav mig en overordnet forståelse af mekanismerne og begreberne i handel og virksomhedsdrift, men det har efterfølgende været op til mig selv at dykke dybere for at blive endnu klogere. Den overordnede viden er meget vigtig for forståelsen, men at specialisere sig i dag, dybdegående inden for et område vedrørende salg og forretningsudvikling, ser jeg ikke nødvendigvis som en fordel. Markedsvilkår såsom efterspørgsel, politiske situationer, økonomiske situationer, teknologier osv. ændrer sig hurtigere end nogensinde før, og det er nødvendigt, at man er omstillingsparat og innovativ.

Hvad var det bedste ved dit studie?

Det var læreren om den innovativ og fleksible tilgang til udfordringer.  

Hvorfor skal andre læse til handelsøkonom?

De skal de, hvis de hurtigt ønsker at tilegne sig en overordnet viden om virksomhedsdrift og ledelse, og samtidig har kræfterne til selvstændigt at forsætte sin udvikling efter praktikkens ophør.
Jeg tror, at det er vigtig for at få succes at anse sig selv for ”iværksætter” og ikke som ”specialist”.

Hvor er du om 5 år?

Jeg er stadig i en virksomhed, der primært beskæftiger sig med salg. Jeg kunne nemt tænkes at sidde i en mindre innovativ, vækstorienteret virksomhed, som er relativt ung, måske i start-up fasen. Min personprofil og temprament passer godt til den type virksomhed.

Læs mere om handelsøkonomuddannelsen her