Kokkefag byttes ud med e-handel

Lise Møller Nielsen er en af de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse. Hun er faldet for studiet til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Horsens, hvor hun glæder sig til at lære mere om indkøb, salg og e-handel
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

22-årige Lise Møller Nielsen venter spændt på, at det bliver den 30. juli kl. 00.01. Der får hun nemlig svar på, om hun er kommet ind på den videregående uddannelse til handelsøkonom ved Erhvervsakademi Dania.

”Efter fem måneder i Frankrig som kokkeelev og efterfølgende på michelin-restaurant i Norge skulle jeg prøve noget helt andet. Jeg talte med en studievejleder, som pejlede mig i retning af erhvervsakademiernes økonomuddannelser, og handelsøkonom var klart den, som sagde mig mest,” fortæller Lise Møller Nielsen, som bor i Fredericia og inden kokketiden tog en studentereksamen.

Som handelsøkonom får man en bred pallette af kompetencer inden for salg, markedsføring, kommunikation og indkøb, og det blev afgørende for valget. Lise Web1

”Det fangede mig, at man som handelsøkonom kan stå for salg og indkøb, og det overbeviste mig om, at det var uddannelsen for mig. Jeg tænker på at tage speciale i e-handel, for jeg kan godt lide, at der ligger en social og psykologisk viden bag salg på nettet. Selv handler jeg også på nettet, så jeg kender godt til gode og dårlige sider,” siger Lise Møller Nielsen og tilføjer, at der lige nu er en del sommerfugle i maven.

”Lige nu jeg glæder mig meget til at prøve alle de nye fag, møde en masse nye mennesker og få en helt ny omgangskreds med dem på studiet. Og selvfølgelig få endelig svar på, om jeg er kommet ind,” smiler hun.

Uddannelsen til handelsøkonom tager to år, og studiestart er 1. september.