Helena fik mere selvtillid af praktik

I starten af studiet til optometrist turde Helena Jørgensen næsten ikke sige hej til folk, hun ikke kendte. Det ændrede sig fuldstændig i løbet af praktikken ved optikerkæden Louis Nielsen
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Det var en helt speciel dag, som randrusianske Helena Jørgensen aldrig glemmer. For første gang skulle hun rette briller til for en kunde: En stor muskuløs mand med overarme på størrelse med hendes lår.

”Der stod jeg så med knap en måneds erfaring i kundehåndtering såvel som brilletilretning og skulle med min forsigtige person til at snakke med den store mand om, hvor brillerne klemte henne. Men manden var virkelig rar, og det endte med, at han gik glad og smilende fra butikken. Det gav virkelig et selvtillidsboost,” fortæller Helena Jørgensen.

Netop oplevelser som denne har betydet meget for den 24-årige nyuddannede optometrist fra Erhvervsakademi Dania. Hun har i både barndommen og på HF været en forsigtig pige, der ikke turde gå forrest.

”Jeg har altid været forfærdelig genert, men det dur ikke i en optikerforretning. Her er man nødt til at sige hej til kunderne og tale med folk, man ikke kender i forvejen. Det måtte jeg også, og langsomt blev det mere og mere. Efter første praktik sagde en af mine medstuderende, at jeg var blevet anderledes - på en god måde,” siger Helena Jørgensen med et stort smil.

Sjov og synsprøver

I løbet af den videregående uddannelse til optometrist skal man i lønnet praktik i henholdsvis 6 og 12 måneder.  Al Helena Jørgensens praktik har været ved optikerkæden Louis Nielsen i Silkeborg. 

”Min praktikansvarlige har ikke bare givet mig svarene, når jeg har spurgt, men fået mig til at reflektere og forsøge selv at finde frem til svaret. Synsprøver på helt unge mennesker er svære, men her har han og kollegerne hjulpet i synsprøverummet, så jeg blev helt sikker på, hvordan man gør,” fortæller Helena Jørgensen. Men det har ikke kun været ren alvor og synsprøver.

”Der har også været plads til sjov, humor og latter, ligesom vi tit har joket med, at addition +0.75 løser alle verdens problemer både optisk og psykisk. Jeg tror, at det er blandingen af det og alvoren, at jeg er gået fra at stå i det fjerneste hjørne af butikken og ikke turde sige hej til kunderne til i dag selv at gå forrest,” smiler Helena.

Der er ansøgningsfrist på at komme ind på uddannelsen til optometrist via kvote 1 den 5. juli kl. 12 via optagelse.dk