Uddannelser med vokseværk flytter tættere på byen

Erhvervsakademi Dania har på få år fået 289 procent flere studerende. Derfor flytter campusset fra Learnmark til nye lokaler ved Horsens HF & VUC i centrum af byen
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

For seks år siden startede 36 unge på Erhvervsakademi Danias videregående uddannelse til handelsøkonom i Horsens. Det var det første hold i lokalerne på Learnmark, og siden er mange flere kommet til. I dag går der 140 studerende på Dania i Horsens, og med den nye uddannelse til administrationsøkonom, som starter til sommer, kommer der i fremtiden endnu flere Dania-studerende.

Derfor flytter undervisere og studerende til august ind i Horsens Hus på Holmboes Allé 1 tæt ved Bilka og Megascope.

”Vi har været rigtig glade for at bo sammen med Learnmark, men pladsen er blevet trang, og med en videregående uddannelse mere på vej kan vi desværre ikke blive boende. I Horsens Hus i hjertet af byen får vi nogle fantastiske rammer, hvor vi overtager to etager med undervisningslokaler og grupperum,” siger campuschef Annette Poulsen.

Horsens Hus Bliver Danias Nye Hjem

Stadig med på nyt campus

Hun forklarer, at Dania trods flytningen stadig ser sig selv om en del af det nye store campus for alle uddannelser i Horsens på den gamle slagterigrund ved banegården.

”Intentionen om at samle alle uddannelser et sted i byen er helt rigtig, og vi vil gerne blive en del af det nye campusmiljø, men vi har brug for et større sted at være lige nu og her. Selvom det kunne være optimalt først at flytte, når alt det nye er klart, kan vi ikke vente så længe,” forklarer Annette Poulsen.

Værdierne flytter med

20 procent af de studerende på Erhvervsakademi Dania kommer fra netop HF og VUC som bor i Horsens Hus, og derfor giver bofællesskabet rigtig god mening.

”De værdier, der kendetegner os i dag med stort nærvær og tætte relationer til de studerende, tager vi med hertil og tilsætter endnu bedre faciliteter, studiecafé og Danias bedste udsigt fra 5. og 6. sal,” smiler campuschefen.

Efter sommerferien starter også uddannelsen til administrationsøkonom op i Horsens

 

27.04.16