Indblik, inspiration og ideer til praktiksøgning i Horsens

Karrieredag for studerende på den videregående uddannelse til handelsøkonom i Horsens indeholdt både inspiration og gode råd til praktiksøgning. ”Vær afklarede om jeres interesser,” lød det fra direktør Niels Thomsen.
nyhed

I auditoriet på Stadionsvej 2 i Horsens sidder studerende på den videregående uddannelse til handelsøkonom. Både omgivelser og programmet er anderledes end normalt.

Overskriften på dagen er Karriere. Med udgangspunkt i den kommende søgning efter otte måneders praktikplads som en del af uddannelsen fik de studerende gode råd om netværk fra Relationsfabrikken, udarbejdelse af CV, hvordan studerende i praktik fik deres plads, og hvad virksomhederne søger efter.

Netop den del stod direktør Niels Thomsen fra virksomheden Lund-Stougaaard ApS for. Han har tidligere haft handelsøkonomer i praktik, hvoraf en er blevet fastansat efter praktikken.

”Det er vigtigt for os, at I er afklarede om, hvad I vil, og hvad jeres interesser er. Det gør det nemmere for os at vurdere, om vi er et godt match for jer,” fortalte Niels Thomsen og fortsatte:

”Vi vil gerne opleve en høj grad af selvstændighed fra vores medarbejdere. Det skal virkelig være engagerede og ansvarlige folk, som arbejder for os. Man skal brænde for sit job, for virksomheden og vise det.”

En dag, der giver indblik
Blandt de studerende var også Rikke Witt-Frost på 21 år fra Kolding. Hun er glad for Karrieredagen.

”Det er meget spændende at få et indblik i de mange forskellige muligheder, der er for at søge praktik. For mig var det særligt interessant at høre om virksomhedens forventninger til os og hvad vi kan forvente af dem,” fortæller Rikke Witt-Frost, der ikke har planer om at læse videre efter uddannelsen til handelsøkonom, da hun har fået tilbudt praktikplads.

”Et er, hvad jeg tænker, og hvad underviserne fortæller. Et andet er, hvad virksomhederne reelt forventer,” smiler hun.

Dagen indeholdt blandt andet også arbejde med CV’er, hvordan får man den gode praktikplads og indførsel i praktikportalen.

19.12.2014