Innovationscamp i Hadsten fik tekniske studerende til at tænke kreativt

Trailere uden ledninger, sneryddende toge og opvarmede tagrender var blandt de ideer, som kæmpede om at vinde Innovationscamp 2014, hvor EUX-elever fra Den jydske Haandværkerskole og studerende fra Erhvervsakademi Dania i Hadsten har arbejdet sammen.
nyhed

Alle venter. Stemningen på Ellemosevej 36 i Hadsten er god, men alle bevæger sig utålmodigt. Lige om lidt bliver det afsløret, hvem der er vinderen af førstepræmien for den bedste idé på Innovationscamp 2014. De tre dommere kommer ind. Alle 70 studerende trækker vejret ind nærmest synkront. Så er det nu.

Dommernes afgørelse og kåringen af den bedste idé er kulminationen på tre dages innovationsarbejde for EUX-elever fra Den jydske Haandværkerskole og studerende fra Erhvervsakademi Dania i Hadsten. Som en del af Danmarks Vækst og Iværksætteruge har de arbejdet med ideudvikling og idegenerering på tværs af uddannelserne med udgangspunkt i nicheprodukter, som nytænkes til brug i en anden sammenhæng. Alle bor på Ellemosevej 36, men kender ikke hinanden.

”I starten var det lidt træls at skulle arbejde sammen med dem fra Dania, fordi de er ældre end os. Men fordommene forsvandt hurtigt, da vi lærte dem at kende. Det har været et fedt forløb og sjovt at være kreativ og arbejde med ideer,” fortæller 16-årige Simon Axelsen, der går på EUX, hvor han både får et svendebrev som elektriker og en gymnasial eksamen.

Han har blandt andre arbejdet sammen med Christian Marker på 26 år, der læser til el-installatør:
”Det har været godt at lære hinanden at kende. Samtidig har det været svært at tænke ud af boksen og være kreativ, for vi er tekniske, logiske og matematiske.  Men det har været rigtig sjovt,” siger Christian.

Og vinderen er…
Flere ideer var med i opløbet om at blive den bedste, fortæller erhvervschef Dan Skovgaard fra Favrskov Erhvervsråd, der er den ene af de tre dommere. Han har sammen med direktør for Den jydske Haandværkerskole Henrik Øelund og campuschef for Dania i Hadsten Eva Lund fundet en vinder. En vinderidé, der er nyskabende, realiserbar, samfundsnyttig og har markedsværdi.

”Vinderen er …. tagrenderne, der via el kan varmes op,” annoncerer Eva Lund med et smil, og gruppens seks mænd stråler af glæde, da de modtager præmie-poserne.

Førstepræmier og gaver til arrangørerne var sponsoreret af værktøjsforretningen Carl Ras, Skjold Burne i Hadsten, Kop & Kande i Hadsten, Cinemaxx i Aarhus, Mr. Jesper i Hadsten, Bøger & Papir i Hadsten og kantinen på Den jydske Haandværkerskole.

 De Glade Vindere

 24.11.14