Innovationsdagen i Viborg, hvor nej var forbudt

Ideudviklingen gik godt for autoteknologerne fra 1. semester. Med udgangspunkt i et idegenereringsværktøj udviklede de ideer til fremtidens bilindustri. Erhvervsakademi Dania holdt fredag Entreprenørskabsfestival sammen med VIA i Studentervæksthus Viborg. Dagen handlede om innovation, ideer og drømme.
nyhed

”Vi skal have fat i nogle store jetmotorer,” siger en studerende.
”Dem kan man også bruge til fremdrift bagud,” supplerer en anden hurtigt.
”Vi skal huske miljøaspektet,” siger den tredje.
”Det gør vi også, vi kører jo på lort,” griner Thomas Hedegaard.

autoideer 19.9.14

Ideudviklingen var fredag en del af en workshop og endags festival på Prinsens Allé i Viborg om innovation, ideer og drømme. Omkring 200 studerende fra både Erhvervsakademi Dania og VIAs uddannelser deltog i både idegenerering og oplæg fra blandt andet Jonas ”Pindhunden” Hallberg, der arbejder ved Smuk Fest som Kreativ topchef.

Forbudt at sige nej
20-årige Thomas Hedegaard var en af de autoteknolog-studerende, som var med på dagen. Han er for nylig flyttet til Viborg fra Thisted efter at have afsluttet HF for at læse til autoteknolog, da han altid gerne ville arbejde med biler.

”Jeg har fået rigtig meget ud af dagen. Det var sjovt at ideudvikle med holdet og arbejde med ikke at sige nej til ideer, men det var også rigtig spændende i auditoriet at høre om Jonas Hallbergs succeshistorier. Det var dejligt, at han var så ærlig omkring det,” siger Thomas Hedegaard.

Hans gruppe kom frem til ideer som kopholder med køling, pletfri sæder og et kommunikationssystem mellem biler, der øgede sikkerheden ved at få bilerne til selv at tale sammen og undgå sammenstødsulykker.

Senere i uddannelsen til autoteknolog skal de studerende på autoteknologuddannelsen have fag i innovation, ligesom de kommer til at bruge ideudvikling til deres kommende opgaver på studiet.

autotek 19.9. auditorie

Man skal tude slippe kreativiteten løs

Alle studerenden hørte oplæg fra Jonas Hallberg, der bl.a. arbejder på Danmarks Smukkeste Festival. Han er idemanden bag projekter som CAN SLEEP på Smuk Fest, hvor man kan sove i en øldåse, Vestas’ Horisontale vindmølle på festivallen og Milk City for Arla.


”Man skal tude slippe kreativiteten løs og sige de skøre ting, for når man gør det, kommer der ofte en idé til live, som med lidt benarbejde kan blive perfekt,” sagde Jonas Hallberg, der selv er kommet langt på nysgerrighed og engagement.

pindhuden 19.9


”Engagement giver indflydelse. Det er sådan at jeg fik arbejde med Smuk Fest. Men store projekter som den gigantiske fod i træ, som jeg arbejdede på i Aarhus, kræver også planlægning, netværk, mod og flid. Det lyder nemt nu, men det er det ikke, for folk vil sige nej, nej og nej mange gange undervejs,” fortalte Jonas Hallberg i sit levende og nærværende oplæg.