Inspiration fra sin far betød speciale i indkøb

Kristoffer Gjødvad Andersen på 21 år læser til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro. Specialet i indkøb fik han med hjemmefra. Han er nu i praktik i en indkøbsafdeling i Siemens Wind Power.
nyhed

Kristoffers far er selvstændig og allerede under gymnasietiden på HHX i Ikast har Kristoffer været med på sidelinjen, når der drejede sig om indkøb. ”Jeg har været med omkring indkøb og fakturering, og det gav mig lyst til specialisering inden for indkøbsområdet,” fortæller Kristoffer.

Det var et interessant foredrag på en messe, som gjorde ham bevidst om indkøbsspecialet på Dania i Hobro. Han søgte og flyttede fra Ejstrupholm til Hobro på det første år af uddannelsen.

Praktik på Siemens Wind Power i Brande

Tilbage i det midtjyske arbejder han nu på Siemens Wind Power A/S i Brande, hvor han efter en ansøgning blev kontaktet.  Efter samtalen fik han tilbudt jobbet, og han sagde ja med det samme. ”Jeg har fokus på tal og analyser, og jeg har fra uddannelsen fået en god forståelse for indkøb, som jeg kan bruge i jobbet.  Forståelsen har jeg fået fra teorien på 1. år sammen med virksomhedsspecifikke opgaveløsninger”.

Kompetencerne bliver nu sat i brug på Siemens. Kristoffer uddyber: ”Jeg ligger vægt på de praktiske erfaringer og kan mærke, at forståelsen for indkøb som fagområde tæller en hel del i det daglige arbejde.”

Indkøb som en proces tiltaler Kristoffer

Hele processen fra man får tildelt et projekt i afdelingen Tower Production til man giver slip på den igen, er spændende, synes Kristoffer.  Han vil gerne i sin karriere få mulighed for at styre et commodity team og have ansvar for en råvare. ”Jeg vil gerne højere op med tiden, og måske endda få en stilling som indkøbschef,” slutter handelsøkonomen fra Siemens.

Godt studiemiljø på uddannelsen

Om at læse videre på en toårig videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania i Hobro siger Kristoffer: ”Jeg havde forventet, at det blev lidt hårdere. Vi havde et helt fantastisk hold, hvor vi supporterede hinanden. Både os unge, der startede med en gymnasieeksamen og de lidt ældre, der havde været ude og arbejde.”

 

18.11.2014