Inspirerende samarbejde omkring opkvalificering af faglærte medarbejdere

To konkurrerende el-installatører i Grenaa har valgt at samarbejde omkring efteruddannelse af deres faglærte medarbejdere på akademiniveau. Samarbejdet betyder, at de for en tid lægger konkurrencemomentet på hylden og i stedet satser på opkvalificering af deres medarbejdere. På grund af det frugtbare samarbejde kan efteruddannelsen foregå lokalt – tæt på medarbejdernes arbejdspladser.
Annemarie Chloe Aabling
nyhed

El-installatørerne BP Electric A/S og Soendergaard ApS har indgået samarbejde om at efteruddanne deres medarbejdere gennem Dania Erhverv, der er efteruddannelsesenhed for Erhvervsakademi Dania.
De to autoriserede el-firmaer, som normalt er konkurrerende firmaer i byen, har valgt at samle en flok teamledere og sende dem på efteruddannelse i Projektledelse i kulturhuset i Grenaa. Baggrunden er at styrke kompetencerne blandt medarbejderne og herigennem effektivisere og udvikle virksomhederne. Og at efteruddannelsen kan foregå lokalt er, ifølge direktør og indehaver Jan Baand fra BP Electric, et ekstra plus.

 Kompetenceudvikling af faglærte
”Vi ser flere og flere tekniske virksomheder, der øger de faglærte medarbejderes kompetencer. Og der er mange fordele ved at sende faglærte på efteruddannelse. Medarbejderne udvikler sig, og det skaber vækst i virksomhederne. I Grenaa-eksemplet har vi samlet en gruppe faglærte medarbejdere fra to el-installatører. Det betyder, at uddannelsesforløbet kan afholdes lokalt - så sparer firmaerne både tid og udgifter til transport. At det kan foregå lokalt kan, udover selve opkvalificeringen, være et vigtigt incitament, især for mindre firmaer, til at sende deres medarbejdere på efteruddannelse - et samarbejde, som jeg håber kan inspirere andre små og mellemstore virksomheder, ” siger chefkonsulent Frederik Bjørn, Dania Erhverv.

Større fokus på efteruddannelse
Om årsagen til det frugtbare samarbejde mellem de to el-installatører siger direktør og indehaver Jan Baand fra firmaet BP Electric:

”Generelt vil jeg gerne have større fokus på kompetenceudvikling af mine medarbejdere og herigennem styrke og effektivisere vores firma, men det er jo sjældent, at der er tid til efteruddannelse i en travl hverdag. Men da jeg fik tilbuddet fra Dania Erhverv om, at hvis vi kunne samle x-antal medarbejdere, så vi kunne afholde forløbet i Grenaa, gav det god mening. Nabofirmaet blev derfor spurgt om de havde to eller flere medarbejdere, der havde behov for efteruddannelse – og det havde de heldigvis. Så nu har vi samlet et helt hold medarbejdere, som efteruddannes lokalt”, forklarer Jan Baand tilfreds.

Medarbejderne hos de to el-installatører er i øjeblikket i fuld gang med at blive skarpe på Projektledelse. Faget er en del af akademiuddannelsen Innovation, produkt og produktion målrettet faglærte. Uddannelsen er en af de mange tekniske efteruddannelser, som Dania Erhverv udbyder og som, der sættes spot på via den landsdækkende kampagne ”Byg oven på”, som opfordrer faglærte til efteruddannelse.

BP Electric Bil

Byg oven på erhvervsuddannelsen
Med udgangspunkt i kampagnen har chefkonsulent Frederik Bjørn, Dania Erhverv taget på rundtur til tekniske virksomheder, heriblandt de to el-installatører i Grenaa. Baggrunden for hans besøg er at udbrede kendskabet til kampagnen.

”Kampagnen har til formål at øge kendskabsgraden til en række nye akademiuddannelser indenfor det tekniske område, som kan tages sideløbende med ens job. Uddannelserne er primært målrettet faglærte medarbejdere, som ønsker at bygge oven på deres erhvervsuddannelse og dermed tilegne sig kompetencer på akademiniveau. De enkelte uddannelser er bygget op af fagmoduler, så man enten kan tage et eller flere fag fx Projektledelse - eller en hel akademiuddannelse”, understreger Frederik Bjørn, Dania Erhverv.