Jeg kan jo ikke spille professionel håndbold, til jeg bliver 70

Johan á Plógv Hansen på 21 er professionel håndboldspiller i BSV og i fuld gang med at læse Finansøkonom online på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg
Af Annemarie Chloé Aabling
nyhed

Johan er født og opvokset på Færøerne. Men det er kun hans navn, der afslører det, for han taler perfekt dansk. Siden han var helt lille, har han været vild med at spille bold - så vild, at han har skabt sig en karriere inden for professionel håndbold i BSV (Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold). 

Studieformen giver mig masser af fleksibilitet i hverdagen

Det er Spillerforeningens afdeling ”Study4player”, som Johan er medlem af, der tilbyder spillerne at studere Finansøkonom onlineErhvervsakademi Dania i Silkeborg samtidig med, at spillerne kan passe deres professionelle karriere – en unik mulighed for at slå to fluer med ét smæk!

”Jeg kan jo ikke spille professionel håndbold, til jeg bliver 70. Og da jeg interesser mig meget for økonomi, så har jeg valgt at studere til Finansøkonom på online-studiet. Studieformen giver mig masser af fleksibilitet i hverdagen, og jeg kan tilrettelægge mit studie, så jeg kan indpasse træning og kampe. Jeg er dybt taknemmelig for, at Spillerforeningen giver mig mulighed for at tage denne uddannelse på så gode betingelser, ” siger Johan, mens han kaster håndbolden op i luften.

Studerer i tidslommerne mellem træning og kampe 

Johan synes, at det er en fantastisk mulighed at studere online. Det giver ham nemlig chance for at dyrke sit talent som professionel håndboldspiller og studere i de tidslommer, han som topatlet har undervejs mellem træning, stævner og mesterskabskampe.
Når Johan ikke har sin håndbold i hånden, og det er få timer om dagen, så drømmer han om tal, økonomi, statistik og finansielle markeder. Derfor har han valgt at læse til Finansøkonom. En bred uddannelse med fokus på den finansielle sektor, som indeholder både teori og praksis. Uddannelsens praktikdel regner Johan med at gennemføre i BSV. Og når han engang i fremtiden lægger sin håndbold på hylden og skifter sin professionelle håndboldkarriere i BSV ud med et almindeligt job, så drømmer han om at blive ejendomsmægler, bankmand eller arbejde med økonomi inden for håndboldverdenen.

Bold på hjernen

Det er åbenlyst, at Johan er vild med bolde. Han har nemlig spillet håndbold og fodbold, siden han kunne gå. Hans åbenlyse talent blev spottet i Skanderborg, hvor han fik sin ligadebut som 16 årig! Første gang Johan spillede på A-landsholdet var i 2015 – en oplevelse, som han aldrig glemmer.

”Det er fedt at spille med de store stjerner som fx Mikkel Hansen og Niclas Landin, som jeg længe har set op til. Min drøm er selvfølgelig at blive fast spiller på A-landsholdet og spille til de store kampe som VM, EM slutrunder og kvalifikationskampe. Hvis jeg fortsætter med at udvikle mig, som jeg gør nu, så har jeg faktisk en reel chance for at blive fast spiller, ” forklarer Johan og kyler håndbolden i målet i Jysk Arena, hvor han træner dagligt.

Finansøkonom online tilbydes nu bredt

Fra i år åbnes der op for, at andre erhvervsaktive end professionelle sportsudøvere kan søge ind på Finansøkonom online-linjen. Om det siger studieleder Rasmus Hall, Erhvervsakademi Dania i Silkeborg:

”Vores Finansøkonom online-studie er et alternativ til erhvervsaktive, der ikke har mulighed for at følge en videregående uddannelse på et fuldtidsstudie på grund af en igangværende professionel sportskarriere eller et fuldtidsjob. Ved at læse til Finansøkonom online får de skræddersyet et uddannelsesforløb, som er fleksibelt og tilpasset deres nuværende karriere. Uddannelsen er en kort videregående uddannelse, som kun varer 2 år - og med den i rygsækken kan man efterfølgende springe på videregående uddannelser på bachelor-niveau”, forklarer Rasmus Hall og fortæller, at der i øjeblikket er 42 studerende, inklusiv Johan, på online-linjen. De studerende kommer fra hele Danmark, men også fra Sverige, Schweiz og Australien.