Fra erhvervsuddannet tømrer til videregående uddannelse som it-teknolog

”Undervisningen er på engelsk, og vi laver masser af projekter sammen med organisationer og virksomheder, siger Jimmy Hansen, der efter ulykke som erhvervsuddannet tømrer og en tid i forsvaret, hvor han fik lederuddannelse, skulle finde en ny karrierevej.
nyhed

International uddannelse i internationalt studiemiljø

”Efter at jeg stoppede som tømrer, tog jeg grundforløbet på datatekniker uddannelsen. Min lærer fortalte om den videregående uddannelse til it-teknolog, og jeg tænkte, at det bare var det helt rigtige for mig”. It-teknolog kan læses på engelsk og på dansk. Jimmy går på et internationalt hold, hvilket han ser som en fordel, da pensum primært er engelsk, og arbejdssproget for it-teknologer er engelsk. It-teknologer er, som Jimmy ser på det, mere hardware orienteret end fx datamatikere, så det er de grundlæggende byggesten i et it-systemer, der er i fokus på opgaver og projekter.

Konkrete opgaver i praktikvirksomhed

”I min praktikperiode skal jeg arbejde hos ITxpress, som ligger i Ørum. Det bliver en konkret opgave, hvor vi centralt kan distribuere programmer ud til kundernes mobile enheder og pc’ere, og dermed spare både tid og penge. Jeg har i den indledende snak allerede vist ejeren, hvad jeg kan med min uddannelse, så jeg glæder mig til at komme i gang med konkrete opgaver”, fortæller Jimmy. Han ser sig selv som it-konsulent på et mellemlederniveau i fremtiden. ”Vi kan udvikle for at løse nogle problemer, og jeg tænker mest i netværk som fx en større administrationsenhed”, siger Jimmy, der dog godt mener, at industrisystemer også kan være et opgavefelt for it-teknologer. ”Vi bliver klædt på til at kunne det meste”, lyder det fra en tilfreds Jimmy.

Lektier hver dag

”Jeg har taget engelsk og matematik på VUC på B-niveau, selvom kravet til optagelse er c-niveau” siger Jimmy, og pointerer: ”Der er lektier hverdag, og det er til at gå til, hvis man vil”. Projekter fra praksis er en del af undervisningen, og Viborg Kommune er en af de virksomheder, som indgår i undervisningen med udfordringer. Der er på studiet en åben studiedag om fredagen, hvor de studerende kan få teknisk hjælp.  

Studiemiljø med plads og rum til samarbejde

Om studiemiljøet fortæller Jimmy: ”Der er flere måder at lave lektier på, når man læser til It-teknolog. En af de meget brugte måder er, at blive på skolen og benytte et af de rum, der er lavet specielt til at vi kan få arbejdsro, men samtidig have en underviser eller coach i nærheden. En af de meget store fordele ved denne måde at læse lektier på er, at vi også kan hjælpe hinanden. Det gælder ikke kun os It-teknologer, men også studerende fra de andre uddannelser. Dette kan være en stor fordel for nogle der måske ikke er så stærke i fx marketing. I hverdagen kan vi også benytte vores ”holdlokale” til at stille større eller mindre netværk op, hvilket er en stor hjælp for os, når vi skal videre ud på en arbejdsplads.”

Vil du vide mere om uddannelsen til it-teknolog så læs mere her