Årets Dania-praktik: Jyske Finans nomineret til praktikpris

For første gang nogensinde har Jyske Finans haft en finansøkonom i praktik. Det har de gjort så godt, at de nu er med i finalen om titlen som Årets Dania-praktik. Tidligere studerende fra Dania har nomineret virksomheden
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Stine Skjødt er tidligere finansøkonomstuderende fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Stoltheden stråler ud af hende, da hun skal overrække diplomet til sin praktikansvarlige hos Jyske Finans, Blaine Dyrlund. Efter fire måneders praktik og en efterfølgende fastansættelse hos virksomheden er der kun rosende ord til Jyske Finans fra Stine Skjødt.

”Jyske Finans har vist stor medindragelse i forbindelse med min praktik. Jeg har fået en masse udfordringer, som har passet helt perfekt til min person. Det har været fantastisk med den kombination mellem personlig og faglig udfordring. Det skal Jyske Finans have tak for,” siger 28-årige Stine Skjødt fra Ans mellem Silkeborg og Viborg.

Sammen kan Stine Skjødt og Blaine Dyrlund, afdelingsdirektør hos Jyske Finans, nu glæde sig over at være med i finalen om at vinde titlen som Årets Dania-praktik for det bedste praktikophold på Erhvervsakademi Dania.

Medinddragelse sikrer medansvar

Stine blev færdiguddannet sidst i januar og kunne begynde i sit nye job som økonomiassistent hos Jyske Finans’ økonomiafdeling den 1. februar 2016.

”For mig handler det om indstilling og gåpåmod. Det handler om at turde tage fat og tage virksomheden til sig – det har været rigtig fedt at komme så meget rundt i afdelingerne, ” fortæller Stine Skjødt, der særligt roser Jyske Finans for at behandle hende på lige fod med resten af virksomhedens ansatte.

”Jeg har hele tiden været en del af teamet og fået de samme opgaver. Den tillid gør, at jeg får lyst til at gøre en ekstra indsats – det, at man bliver inddraget, sikrer medansvar,” siger Stine og tilføjer:
”Der er hele tiden blevet lyttet til, hvad jeg havde af interesser og på hvilke områder, jeg gerne ville udvikle mig. Det har motiveret mig gennem hele praktikken, og da jeg skrev min hovedopgave.”

Aarets Dania Praktik Logo

I sin afsluttende hovedopgave skrev Stine om intern vidensdeling i Jyske Finans. Det var en opgave, der ikke kun medførte stor ros, men også et legat fra Jyske Bank for Årets opgave.

”For sikke en opgave,” siger en imponeret Blaine, mens han finder Stines opgave frem og fortsætter:
”Det er en opgave, vi har taget til os helt oppe på lederniveau. Den er højaktuel for vores virksomhed, og der er nogle rigtig gode pointer, gode undersøgelser og nogle konkrete anbefalinger, vi uden tvivl kan og vil arbejde videre med. Og det er da flot. ”

Flere praktikanter fremover

At Stine har imponeret Jyske Finans er ikke til at være i tvivl om. Man har ikke tidligere haft praktikanter i afdelingen – men nu ser Jyske Finans kun fordele i at have praktikanter som Stine.

”Vi får én ind som Stine med noget teori og en viden, vi ikke selv besidder. Det giver mulighed for en fordybelse på en måde, som vi virkelig kan få noget ud af. Unge mennesker er ambitiøse, og de tager fra – det kan vi jo se med Stine, og det har virkelig givet os meget, ”siger Blaine.  

For Jyske Finans har det været afgørende at kunne være medbestemmende i, hvordan Stines praktik skulle forløbe. Det skulle give mening for både praktikant og virksomhed. Stine smiler anerkende til Blaine, og bekræfter, at det for hende har været det helt perfekte praktikophold.

Vinderen af Årets Dania-praktik findes sidst i maj og går videre til den nationale finale for alle erhvervsakademier i Danmark i Odense den 7. juni.