Kærlighed lokkede til Danmark - og Dania

Kæresten fik Radmila Milankovic til at flytte fra Holland til Randers, men det tog ikke lang tid for hende om også at kaste sin kærlighed på Erhvervsakademi Dania. Som bachelor-studerende på Hospitality Management holder hun af den nærhed og uformelle tone, der er i undervisningen.
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Tænk, at jeg er færdig som bachelor til januar! Tiden er bare fløjet afsted.”

Ordene kommer fra 22-årige Radmila Milankovic, der for 3 ½ år siden flyttede fra familien i Holland til Randers. Inden havde hun læst bachelor i kommunikation på universitetet i Holland, men da hun mødte sin nuværende kæreste på en ferie og fandt ud af, hvad Dania kunne tilbyde, tog hun skridtet og flyttede.

”Det var et stort skridt at flytte til Danmark, men jeg har været så glad for det. Min svigermor havde hørt de internationale studerende i bussen til Paderup og sagde, de virkede glade. Så jeg googlede mig frem, og da jeg først kom til at læse om den toårige videregående uddannelse i Marketing Management på Dania, var jeg solgt,” smiler Radmila Milankovic, der efter Marketing Management valgte hun at læse videre på bacheloren i International Hospitality Management på netop Dania.

Ikke et nummer i rækken
På Dania er holdene typisk på 30 personer, og det er væsentlig mindre end på universitetet. 

”Netop holdstørrelsen tiltalte mig meget. Det er rart at vide, at man kan komme til underviseren efter timen, hvis man vil spørge om noget. Sådan kan man jo ikke på universitetet. Der er større nærhed, og jeg elsker, at der er et uformelt forhold mellem de studerende og underviserne, hvilket er meget anderledes end Holland, hvor man fx skal bruge efternavne,” fortæller Radmila Milankovic, der fra starten følte sig godt tilpas på holdet.

”I Holland skiftede det hele tiden, hvem man var sammen med, men på Dania kender vi hinanden. Og underviserne kender en. Man er ikke bare et nummer i rækken,” forklarer hun.Vindmoelle Paa Skrivebordet

Dynamisk praktik
Lige nu er hun for anden gang i praktik ved Mita-Teknik, der er en af verdens førende producenter af kontrolsystemer til vindmølleindustrien. Virksomheden har 230 ansatte, hovedkvarter i Rødkærsbro og afdelinger i Ukraine og Kina. Radmila arbejder som del af marketingafdelingen, der faktisk er ledet af en tidligere Dania-dimittend.

”Arbejdet her er meget dynamisk, og ingen dage er ens. Jeg er lidt overrasket over, hvor meget jeg har fået lov til og har været involveret i. Samtidig er det en international virksomhed, så jeg tror, at jeg vil skrive bacheloropgave om kulturforskelle i virksomheden, og hvad de betyder,” siger hun.

Efter bacheloren vil hun gerne læse kandidat på Aalborg Universitet i kultur, kommunikation og globalisering, ligesom hun er studentermedhjælper på Erhvervsakademi Dania.