Energiteknolog med i praktikfinale

”Jeg har været en del af holdet fra starten af,” fortæller energiteknolog Ulv Cluzeau om sin praktik ved installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen. Det var så godt, at han har nomineret dem til prisen som bedste praktikophold og er nu i finalen til at blive landets bedste
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

Det er en hjemmevant og glad Ulv Cluzeau, der tager imod i Kemp & Lauritzens lokaler i Aarhus. I ti uger har han været i praktik som energiteknolog-studerende, og selvom den tid for længst er gået, holder han stadig til i bygningen, mens han skriver sin hovedopgave.

”Jeg har været en del af holdet fra starten af og aldrig følt mig som praktikant. Jeg kunne stille alle de spørgsmål, jeg havde brug for, og jeg kunne fortælle min holdning uden at være bange, for jeg er blevet behandlet med respekt og ligeværd,” forklarer 24-årige Ulv Cluzeau fra Randers.

Derfor har han indstillet Kemp & Lauritzen til prisen som årets bedste praktikophold på Erhvervsakademi Dania, hvor han læser. Ud af 95 indstillinger er han og praktikantansvarlig Claus Buus nu en af de udvalgte fem i finalen.

”Du har haft mange gode input undervejs. Jeg synes, det har været helt fantastisk at have Ulv i praktik og en positiv oplevelse hele vejen igennem. Jeg er meget glad og lidt stolt af, at Ulv har valgt at indstille os – især når han er min første praktikant nogensinde,” fortæller Claus Buus, der er projektleder ved Kemp & Lauritzen.

Styr på energien

Tidligt i forløbet fik Ulv Cluzeau lov til at komme med i et projekt, hvor en folkeskoles elektroniske styringssystem af ventilation og varme ikke kørte særligt godt. Sammen kiggede Claus Buus og Ulv Cluzeau på det, lavede tests - og så tog Ulv over.Ulv Web

”Det var fedt at arbejde med og lære det område at kende, for CTS (Central Tilstandskontrol og Styring, red.) vidste jeg ikke så meget om. Men jeg kastede mig ud i det og begyndte at lære det at kende for at kunne fikse det,” fortæller han og smiler:

”Og i dag er det jo løst, og bygningen bruger meget mindre energi.”

Hans første selvstændige opgave var et projekt med at udskifte et lufttæppe ved indgangen til et storcenter. Det hjælper mod at mærke træk, når man kommer ind ad døren. Her var udgangspunktet et vandbærende løsningsforslag, men den unge energiteknolog fandt på eget initiativ en varmepumpeløsning, som viste sig at være billigere og bedre.
Den fandt han priser på, regnede besparelsen ud og lavede et færdigt tilbud til kunden, som kun mangler at godkende det for at blive igangsat.

”Det er jo fantastisk, at han både får ideen og har tid til at regne løsningen igennem. Det er ligesom at få en ekstra medarbejder mere,” smiler Claus Buus.

Samme gymnastik og nye planer

I starten af marts havde Ulv sidste dag ved Kemp & Lauritzen, og siden har han arbejdet med sin hovedopgave sammen med en studiemakker. Det handler igen om en folkeskole og energioptimering.

Maaledrengene Web

”Vi laver i princippet samme gymnastik, som jeg gjorde under praktikken. Vi måler på varme, ventilation og isolation, og vi håber at kunne finde frem til en del energioptimeringer og besparelser,” forklarer Ulv Cluzeau.

Hans planer for tiden efter studiet har også ændret sig efter praktikopholdet.

”Da jeg startede på studiet, ville jeg læse videre på Energy Management i Aalborg. Det vil jeg ikke nu. Nu vil jeg hellere have mere praktisk erhvervserfaring som energiteknolog, da det giver en større baggrundsviden at trække på, og det vil gøre mig endnu dygtigere,” siger han.

Til sommer er han efter planen færdiguddannet energiteknolog, men først gælder finalen i Årets Dania-praktik, som finder sted i Randers den 4. maj.

Læs mere om uddannelsen til energiteknolog her

Læs mere om finalen den 4. maj her