Energiteknolog Ronny tænker ”multikunstner” om uddannelsen

Ronny Houl Nielsen på 38 år læser til energiteknolog på Erhvervsakademi Dania i Hadsten. Han siger: ”Vi kan kunsten at samarbejde i feltet mellem arkitekter og ingeniører, og så kan vi både overskue det store billede af byggeprojekter og beregne på de enkelte dele.”
nyhed

”At skulle til at arbejde og virke som energiteknolog er mit bidrag til et sundere miljø, samtidig med at jeg kan skabe besparelser, uanset om det drejer sig om energioptimering på eksisterende bygninger eller ved projektering af helt nye bygninger”. Ordene kommer fra Ronny Houl Nielsen, som oprindeligt er udlært elektriker. Ved svendeprøven hørte han om energiteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Hadsten og besluttede, at han ville læse videre.

”Jeg fandt ud af, at jeg faktisk var god til at energioptimere, og ville derfor tage en uddannelse inden for området, ” fortæller Ronny og fortsætter: ”Styrken ved uddannelsen er, at man både kan optimere på eksisterende bygninger og arbejde med fra start på nye projekter. For begge typer opgaver er opgaven at finde løsninger, der resulterer i mere energibæredygtige bygninger. I det hele taget lærer vi at se det store billede såvel som at gå i detaljen. Målet er at fjerne unødigt energispild ved optimering af bygningsdele eller ved implementering af nye tekniske løsninger.”

ronny b

Job inden for industrien er oplagt

Ronny skal nu til at vælge retning, og det oplagte vil være Proces specialet målrettet industrien. ”Jeg er ikke den helt store ”øko-freak”, men der er jo en grund til, at der er lavet CO2 kvoter. Jeg fokuserer mest på job inden for industrien. Det er noget større tal, man arbejder med og dermed sparer man også mere på både CO2 og økonomi,” slutter Ronny, der helt klart anbefaler uddannelsen til andre.

Ronny Houl Nielsen har bred erfaring fra job inden for smedefaget, hvor han har arbejdet på Højbjerg Maskinfabrik samt HVAM Heat Design. Han blev udlært som elektriker i 2012. Han har blandt andet været med til at opføre Danmarks Idrætsuniversitet, 1600 m² kontor byggeri ved OK og renovering af 168 lejligheder i Vårkjær Århus.

ronny c