Landbrugsmaskiner skiftet ud med teknisk indkøb

Efter knap 10 år som landbrugsmaskinmekaniker valgte Steffen Grosen at videreuddanne sig til produktionsteknolog for at få flere jobmuligheder. I dag er han teknisk indkøber ved System TM.
nyhed

I år 2010 havde den finansielle krise ramt Danmark og især landbruget hårdt. Bankerne havde lukket for pengene, så investeringer og reparationer af traktorer og mejetærskere blev udsat. Ordrenedgangen betød for Steffen Grosen, at han mistede sit job som landbrugsmaskinmekaniker, og trods sine 10 års erfaring var det ikke nemt at finde et nyt job.

Det fik Steffen Grosen til at læse videre til produktionsteknolog ved Erhvervsakademi Dania i Randers.

”Det var jo ikke til at vide, hvor længe finanskrisen ville vare, og hvornår der kom gang i hjulene igen. Samtidig blev jeg mere nysgerrig på produktionen af og designprocessen bag maskinerne i stedet for altid at reparere dem. Da min kone samtidig tilbød at betale min transport og alle bøger til uddannelsen, slog jeg til,” smiler 31-årige Steffen Grosen, der bor i Aarhus.

Større tro på egne evner af to års studier
Det viste sig at være en klog beslutning, for da han afsluttede den toårige uddannelse i 2012 var det ikke bare med et 12-tal for sin afsluttende hovedopgave, men også med sit holds højeste gennemsnit. Det havde han på ingen måde regnet med, da han startede på studiet.

Steffen Grosen PT

”Jeg havde det ikke nemt i folkeskolen, og det gjorde mig lidt nervøs for at begynde på studiet. Men jeg kom på hold med folk på samme alder som jeg selv, som kom for at lære noget og blive dygtigere. Det gav et virkelig godt sammenhold, og vi var gode til både at holde fester og hjælpe hinanden med det faglige. Det var en rigtig god tid, hvor jeg udviklede mig meget,” fortæller Steffen Grosen.

Forstår konstruktørenes tegninger
I dag arbejder han som teknisk indkøber ved System TM i Odder syd for Aarhus. Virksomheden producerer automatiske anlæg til afkortning, behandling og sortering af brædder fra savværker, som bliver solgt i blandt andet Europa, USA, Sydamerika og Asien. Anlæggene bliver solgt til bl.a. IKEA, Velux og andre firmaer, som laver vinduer, døre og møbler.

Jobbet har han fået takket være sin erfaring, uddannelsen til produktionsteknolog og specialet i Teknisk salg og indkøb.

”Vi var ikke særlig mange, som valgte det speciale, men havde jeg ikke gjort det, var jeg ikke sikker på, jeg havde fået jobbet her. Jeg kan også godt lide at tegne i 3D-programmer, men jeg har valgt et job som konstruktør fra. Der skal man samarbejde med mange aktører, der er mange meninger at tage hensyn til og ofte en del rettelser undervejs,” siger Steffen Grosen, som har arbejdet i et halvt år som konstruktør efter uddannelsen til produktionsteknolog.

Som indkøber er han bindeledet mellem konstruktørerne og produktionen.

”Når jeg får listen med produkter, som skal bruges i produktionen, kan jeg se og forstå konstruktørernes tegninger. På den måde er risikoen for at bestille 40 aksler i den forkerte størrelse mindre, end hvis det var en indkøber uden indgående kendskab til konstruktion,” forklarer han og tilføjer, at han også tjekker fakturaer igennem for fejl, regner på forbrug og undersøger priser ved forskellige underleverandører.

”Jeg er rigtig glad for mit arbejde og kollegerne ved System TM. Det er et meget varierende job, som både er udfordrende og udviklende. Det var det rigtige at sige farvel til at reparere landbrugsmaskiner,” smiler han.

 

 

19.01.15