Legetid er lig med at skære i øjne

Optometrister kender alt til øjne, og for at få den viden helt ind under huden skar de studerende på Optikerhøjskolen i ko-øjne. For nogen var det en fantastisk oplevelse og legedag uden lige. For andre var det mere grænseoverskridende.
nyhed

”Nej, se det er linsen,” siger Trine Agesen og rører ved, hvad mest ligner en glaskugle i gelé.

”Ej, den er helt hård,” udbryder hun.

”Ja, men wauw de flotte farver i iris. Den er så smuk og changerer så fint,” siger makkeren Pia Pedersen.

De to begejstrede studerende fra Optikerhøjskolen ved Erhvervsakademi Dania i Randers er i gang med at skære i ko-øjne. Begge har de glædet sig meget til dagens program.Mange Tilskuere Til Skaere I Oejne

”Vi får lov til at opleve noget, vi kun har set på papir og talt om. Det er sjovt at se strukturerne i virkeligheden,” siger Trine Agesen på 44 år, der kommer fra Fjerridslev.

”Ja, det giver en anden forståelse af, hvordan øjet er bygget op. Det er leg og læring i ét,” supplerer 24-årige Pia Pedersen fra Fredericia.

Skaber bedre forståelse
I ethjørne af lokalet står underviser og studievejleder Ulla Bak med et stort smil. Det kan være svært at skaffe ko-øjne til dagens program på den 3½-årige videregående uddannelse i optometri, men det er besværet værd.

”Hele foråret har vi talt om øjet og dets opbygning, og nu kan vi se dét, vi har talt om. De studerende får en unik forståelse og indsigt i øjet, når de kan få lov at røre og skære selv. Efter noget tid vænner skeptikerne sig til synet og lugten, og så er det faktisk meget spændende. Der er endnu aldrig nogen, der er besvimet,” griner Ulla Bak.

Begejstrede Studerende

Lidt udfordrende
Lidt i baggrunden bag de andre står 20-årige Anna Birch fra Randers og kigger på. For hende er dagens program klart mere grænseoverskridende end spændende.

”Lugten og synet af ko-øjnene er lidt meget. Jeg vidste godt, det ville være en udfordring for mig, men så længe, jeg ikke skal skære, skal det nok gå,” siger Anna Birch og tilføjer med et smil:

”Så vil jeg hellere øve mig i at lave synsprøver i vores klinikker.”