Line blev selvsikker af praktik i byggebranchen

Efter endt virksomhedspraktik som markedsføringsøkonom har Line Christoffersen ikke kun fået job ved byggevare-virksomheden HauCon. Hun har også fået mere selvtillid og tro på sig selv af at komme ind i en mandsdomineret branche.
nyhed

Fugebånd, kuldebrosbrydere og specialfremstillede strittekasser er måske ikke varer, som de fleste kvindelige markedsføringsøkonomer med speciale i reklame drømmer om at arbejde med. Men det er netop sådanne varer til byggebranchen, Line Christoffersen nu skal arbejde med. Efter endt virksomhedspraktik er hun blevet ansat i byggevare-virksomheden HauCon i Lystrup ved Aarhus, og glæden over både ansættelse og praktiktid er ikke til at skjule for den 21-årige Randers-pige.

”Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg er blevet taget imod med interesse og nysgerrighed, og jeg er fra starten blevet behandlet som en ansat og ikke praktikant, selvom jeg ikke kendte noget som helst til byggebranchen inden,” siger Line Christoffersen og smiler stort til sin praktikansvarlige ved HauCon, Lotte Jakobsen, der supplerer: ”Jaa, man tænker jo ikke, at en blondine på 21 år har nogen interesse i at arbejde i byggebranchen, og selvom vi ikke manglede nogen på kontoret, har Lines personlighed fuldstændig vundet vores hjerter,” siger Lotte Jakobsen.

”Nu tør jeg tage imod en udfordring”

Inden Line startede i virksomhedspraktik, var hun en forholdsvis stille pige. Det blev udfordret fra starten ved HauCon, hvor Lotte Jakobsen igen og igen opfordrede hende til at sige sin mening. Derfor mener Line også, at det er hendes personlige udvikling, der er sket mest med. ”Nu tør jeg tage en chance og tage imod en udfordring. Det turde jeg ikke før. Men nu har jeg prøvet at løse svære opgaver og fundet ud af, at jeg kan mere, end jeg selv troede. Nu tror jeg på, at det, jeg gør, faktisk er det rigtige,” fortæller Line.

Hendes praktikansvarlige er enig. ”Hun har ændret sig meget og er blevet mere selvsikker. Men hun har også ændret HauCon ved at komme med nye ideer og input. Det har været skønt og udviklende at have sådan en som Line, som ser anderledes på tingene, for hun er den allerførste markedsføringsøkonom med speciale i salg, vi har haft ved HauCon,” siger Lotte Jakobsen.

line med vejleder i haucon

Hovedopgave og HauCon-katalog

Lige nu er Line i gang med sin hovedopgave, der handler om at forbedre HauCons indkøbsstrategi. I løbet af virksomhedens 26-årige liv er der nemlig altid blevet købt ind på samme måde, så Lines opgave ventes med spænding, siger hendes vejleder. Det sker jævnligt, at markedsføringsøkonomer som Line får job ved deres praktikvirksomhed. De næste to Erhvervsakademi Dania år får Line stilling som trainee, så hun kan blive lært op i alle virksomhedsdele fra bunden af. Præcis ligesom hendes praktikansvarlige i sin tid også blev det. For selvom Line på sine 13 ugers virksomhedspraktik har opnået et rigtig godt kendskab til virksomheden, mangler hun stadig at kunne varerne udenad. Så indtil hun starter i august, er læsestoffet sikret: ”Når min mor til sommer læser krimier.