Logistikoplevelse lokker mekaniker tilbage på skolebænken

Efter flere år i forsvaret skal der ske noget nyt for 28-årige Nikolaj Søgaard, der gerne vil arbejde med logistik. Derfor har han søgt ind på den videregående uddannelse til logistikøkonom i Hobro
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Efter uddannelsen til mekaniker og flere år som konstabel kom Nikolaj Søgaard i to år til at arbejde som speditør og disponent ved Forsvaret, hvor han og kollegerne var som forsvarets vognmandsforretning.

”Jeg organiserede transporter, og det gjorde mig nysgerrig på de muligheder, der ligger inden for logistik. Da afdelingen blev nedlagt, og jeg igen skulle være mekaniker, kunne jeg godt mærke, at det ikke længere var værkstedet, jeg havde lyst til at være på,” fortæller Nikolaj Søgaard, der er 28 år og bor i Nørresundby med sin familie.

Logistikerfaringen har gjort ham nysgerrig, og derfor er han blandt de, der i år har søgt ind på Erhvervsakademi Danias videregående uddannelse til logistikøkonom.

”Uddannelsen tager kun to år, og den er bredere end kun at blive speditør, og det tiltaler mig ikke at blive låst fast af en smal uddannelse. Teoretisk og fagligt er uddannelsen tungere og et trin op ad min uddannelsesstige, så jeg skal nok hænge ved i starten for at følge med, men det bliver en god udfordring. Det bliver spændende at komme tilbage til skolebænken,” smiler Nikolaj Søgaard.Nikolaj Glaeder Sig Til Loek Studiet Web

Tager lønnen med til studiet

Med mange år som ansat ved Forsvaret har han optjent ret til civil uddannelse med fuld løn, og det betyder meget for familiefaderen.

”Det gør, at vi ikke skal lave de store ændringer i privatlivet og kan fastholde de vante rammer for børnene, selvom jeg bliver studerende,” siger Nikolaj Søgaard og fortsætter:

”Men lige nu glæder jeg mig bare til at prøve noget helt andet og se, hvem jeg kommer på hold med, og hvad gennemsnitsalderen bliver. Det er åbenbart godt blandet med helt unge og folk op til 50 år, så det ser jeg frem til,” slutter han.

Uddannelsen til logistikøkonom tager to år, og studiestart er 1. september i Hobro.