Woxpop: Inspiration og nyviden til EXPO i Grenaa

Inden sommeren foralvor gik i gang, var der drøn på campus i Grenaa. Dagen bød nemlig på den årlige EXPO, hvor både branchefolk, samarbejdspartnere og potentielle studerende kiggede forbi.
nyhed

Høj som lav, ung som gammel var mødt op fredag d. 26. juni på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, der holdt sin årlige EXPO.

Forskellige nationale og internationale eksperter i spiludvikling holdt foredrag om ”Why games matters”, og både studerende og de selvstændige lokale iværksættere på The Ranch viste deres spilproduktioner frem, som det selvfølgelig var muligt at prøve.

Det gjorde bl.a. borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, som prøvede spillet Clash, udviklet af datamatikerstuderende Asger Gitz-Johansen.

Vi spurgte nogle af deltagerne i årets EXPO, hvorfor netop de havde taget turen forbi Erhvervsakademi Danias campus i Grenaa:

Lars Kroll KristensenLars Kroll Kristensen
Alder: 44 år
Job: Arbejder deltid på Aarhus Universitet som producer på et projekt med at gameficere kvantefysik. Derudover arbejder han på sit eget spilprojekt.

Hvorfor er du kommet i dag? 
"Mit speciale er spil og det er altid interessant at komme til Grenaa og se, hvad der sker på uddannelserne og nu også Institut for Dansk Spiludvikling. Samtidig kan jeg hilse på andre branchefolk og i år reklamere for et GameJam event til september om spil og kvantefysik."

 

Nicolai LarsenNicolai Larsen
Alder: 20 år
Job: Nyuddannet webintegrator på 3D-college i Grenaa.

Hvorfor er du kommet i dag?
"Jeg har søgt ind på den videregående uddannelse til datamatiker på Dania her i Grenaa, så jeg ville lige kigge forbi og se nogle af de projekter, som de studerende har lavet. Kodning lægger meget til mig, så jeg håber meget at komme ind. Min kæreste læser her allerede."

 

 

Asger Gitz Johansen

Asger Gitz-Johansen
Alder: 20 år
Job: Datamatiker-studerende på snart 3. semester og selvstændig spiludvikler på Ranchen med virksomheden FennecFox Entertainment.

Hvorfor er du kommet i dag?
"Jeg er her for at vise vores nyeste spil 'Clash' frem, så folk kan prøve at spille det og se, hvad vi kan på The Ranch. Spillet kommer ud til X-box i løbet af sommeren. Min underviser fik borgmesteren til at prøve spillet af. Det var lidt underligt, men meget sjovt."