Maria skiftede fra frisør til el og automatik

32-årige Maria Nielsen har med den videregående uddannelse til handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Horsens skiftet fra frisørjob til marketingsansvarlig og bogfører ved VS Automatic i Horsens.
nyhed

Fra frisør til elinstallationer og automatik. Umiddelbart lyder det som et sært brancheskift, men ikke for 32-årige Maria Nielsen fra Horsens. Efter at have taget uddannelsen til frisør fandt hun ud af, at jobbet var for hårdt for hende og efter jobs som ufaglært ansat i supermarkeder og på hotel, startede hun i september 2012 på uddannelsen til handelsøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Horsens.

”Jeg ville gerne læse videre og blive i byen. Via internetsøgning fandt jeg uddannelsen til handelsøkonom, som var bred og gav mange muligheder,” siger Maria Nielsen.

I sommer kunne hun så kalde sig selv færdiguddannet handelsøkonom efter et studieår med teori, otte måneders lønnet praktik ved el- og automationsvirksomheden VS Automatic og en veloverstået hovedopgave. Dertil har hun også fået titel af marketingsansvarlig og bogfører, for i løbet af praktiktiden er virksomheden blevet så glad for hende, at hun er blevet fastansat.

”Det har været meget positivt at have Maria som praktikant i firmaet. Hun er hurtigt faldet til, og alle er glade for hende. Medarbejderne, som er ude ved kunderne, vil gerne have hende med for at lave cases til markedsføringen, ligesom der med Maria ved roret er sket positive ændringer i strukturen af vores markedsføring,” siger Torben Steffensen, der er stifter og meddirektør for firmaet, som tæller 40 ansatte.

Vilde med praktikanter
Maria Nielsen er den første handelsøkonom, der har været i praktik ved VS Automatic og efterfølgende blevet ansat. Virksomheden har ofte praktikanter såsom markedsføringsøkonomer, elektrikere og elinstallatører.

”Det er spændende at have praktikanter, for de unge mennesker bidrager positivt til virksomheden. For os er for eksempel markedsføring en almindelig del af dagligdagen, så at få en som Maria ind med nye ideer og struktur er både udfordrende og rart,” pointerer Torben Steffensen.

For Maria Nielsen var det en rigtig god oplevelse at være praktikant ved VS Automatic.

”Jeg fik meget ansvar fra starten og den tillid, der var i at få det, fik jeg fra dag nummer ét. Det var rigtig rart, at de stolede på mig og min faglighed,” siger Maria Nielsen, der er glad for sit nye arbejde.