MC emballage er vilde med Danias studerende

Hos MC emballage i Hinnerup har man flere års erfaring med at have handelsøkonomer fra Erhvervsakademi Dania i praktik. Syv tidligere Dania-studerende er nu ansat, og de er vilde med dem
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Med en uddannelse som handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania kan man specialisere sig indenfor flere forskellige områder herunder blandt andet salg og indkøb. Dét er en kompetence, de er særlig vilde med hos MC emballage.

På kontoret i Hinnerup har de i alt syv tidligere studerende fra Erhvervsakademi Dania ansat. Alle er startet som praktikanter i virksomheden. To af dem er Rob Vloet på 31 år og Maria Fjord Christensen på 27 år. Til dagligt sidder de med salg og indkøb inden for henholdsvis folie og maskin- og strækfilm.

”Det er ikke fordi, det er de mest ”sexede” produkter, vi sidder med,” griner Rob Vloet. Maria Fjord Christensen smiler og nikker genkendende:

”Jeg havde altid troet, jeg helst ville arbejde inden for en stor designvirksomhed. Men i praktikken blev jeg meget klogere på, at det ikke handler om, hvilke produkter du sidder med – det er jo selve processen med salg og indkøb, der er det sjove,” siger hun.

Gode muligheder

For både Rob og Maria har det været en særlig positiv erfaring at indgå som en del af dagligdagen på lige fod med de øvrige medarbejdere. På trods af det ikke er en stor designvirksomhed, som de begge havde forestillet sig at skulle arbejde for, er de utrolig glade for, at de endte hos netop MC emballage.

”Det har vist sig at være en fordel at være i praktik i en mellemstor virksomhed. Det giver nogle rigtig gode muligheder som praktikant, da man får lov til at dykke ned i nogle flere opgaver og processer,” siger Maria.

De mange muligheder har allerede givet de to handelsøkonomer en masse erfaring. Rob Vloet er uddannet handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Hobro i 2013, mens Maria Fjord Christensen blev færdig med samme uddannelse fra Dania i Randers tilbage i 2011. Begge er de enige om, at det som praktikant også handler om at søge udover sine egne interesser.

”Man ender med at blive ekspert på sit specifikke område, og det resulterer i, at man bliver lidt nørdet,” fortæller Rob, mens Maria tilføjer:

”Ja, pludselig er emballage blevet et interessant produkt at arbejde med. ”

Noget særligt i bagagen

Afdelingslederne for salg og indkøb, Anita Gersner Marschall og Trine Schmidt, er ikke i tvivl om, at de gode erfaringer med handelsøkonomerne fra Dania er med til, at de ofte foretrækker studerende fra Dania.

”Mange af de studerende fra Dania har været ude og få noget erfaring. De har noget helt særligt med i bagagen, og det giver dem altså lige dét ekstra, at de er dét længere i modningsprocessen, ” fortæller Trine Schmidt.

”Vi klæder dem på i praksis”

Som praktikant hos MC emballage er man ligestillet med de øvrige medarbejdere i virksomheden. Man indgår i et team. At de studerende ikke skal på skoleophold midt i deres praktikophold er derfor også noget, man hos MC emballage vægter højt, da der hverken er tid eller ressourcer til indimellem at være en mand mindre i det enkelte team.  

MC emballage har de sidste syv år udelukkende haft handelsøkonomer fra Dania i praktik, og sådan har de tænkt sig at fortsætte.

”Når vi får studerende fra Erhvervsakademi Dania, har de allerede den nødvendige teorietiske viden fra deres første år på studiet. Så er det så vores job at klæde dem på i praksis, ” siger Anita Gersner Marschall, hvortil Trine Schmidt tilføjer:

”Vi ser det som at vi uddanner dem, mens de er her hos os – de kommer med det teoretiske, mens vi lærer dem alt det praktiske. ”