Mennesker og øjne frem for økonomi

Man kan sagtens være over 40 og optometri-studerende. Og politiker. Og tidligere skatterevisor. Det er Lone Glarbo, som har skiftet tørre tal ud med mennesker og især deres øjne.
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Gennem tiden har Lone Glarbo haft mange forskellige titler. Cand.merc.aud. Økonomichef. Skatterevisor. Men lige nu er titlen i stedet optometristuderende på Optikerhøjskolen ved Erhvervsakademi Dania i Randers.

”Jeg ville bare gerne have noget med mennesker at gøre. Jeg var træt af Exelark og at sidde alene. Jeg savnede kolleger, mennesker og kundekontakt,” forklarer 50-årige Lone Glarbo, der kendte til optometri via sin søster, der er optiker.

I august 2013 sad hun med sin mand og sammenlignede hendes daværende job som økonomichef med optometri. De diskuterede frem og tilbage, for og imod. Men Lone vidste godt, hvad hun helst ville.

”Der var ikke noget at gøre, for 20 år mere af det, jeg havde været igennem, duede ikke. Jeg kunne naturligvis også have taget en ny kandidat, men det var ikke økonomi, jeg ville længere,” siger Lone Glarbo, der bor i Hinnerup.
Lone Optometristuderende Ved Udstyr

 Hun er ældre end de fleste studerende, og de studerende er lige så gamle som hendes egne børn, men det forhindrer dem ikke i at have det godt sammen, og Lone Glarbo er glad for fleksibiliteten på studiet.

Politiker ved siden af
Netop fleksibilitet er væsentlig for at få hendes andet job til at fungere. Hun sidder nemlig i byrådet i Favrskov kommune for Venstre, hvor hun er formand for Social- og Sundhedsudvalget. Det er snart hendes 11. år i byrådet, og selvom det går fint med at passe politikken ind med studiet, er praktikken med arbejdsdage fra kl. 10-18 en udfordring.

”Jeg er nødt til at arbejde alle lørdage for at få det til at hænge sammen med byrådet, men min chef er meget forstående, og så er det ikke mere firkantet, end man gør det til. Jeg er i praktik i Synoptik i Storcenter Nord og Tilst, og det er fedt, for der er gang i den hele tiden. Som optiker skal man være både kammeratlig og autoritær, ligesom man skal have en god fornemmelse for folk, så jeg spørger rigtig meget,” forklarer Lone, der overvejer om hun efter bacheloren i optometri skal tage kandidaten på Aarhus Universitet.

”Men det må vi se på til den tid,” smiler hun.