Jonas vil styre robotter i industrien

På Erhvervsakademi Dania er der 21 forskellige videregående uddannelser og 2500 studerende, men hvem er de studerende? Her kan du møde Tobias og høre, hvorfor han vil arbejde med robotter
nyhed

Navn: Tobias Bang
Alder: 26 år
By: Aarhus
Baggrund: HTX, automatik-tekniker og Forsvaret
Læser til: Automationsteknolog

Hvorfor læser du på Dania?

Da jeg læste til automatik-tekniker fik vi besøg af Danias undervisere, som fortalte om uddannelsen. Inden var jeg i tvivl om, det var automationsteknolog eller maskinmester, men det var klart automation, der trak mest. Her fik jeg meget mere systemdesign, robotstyring, PLC og reguleringsteknik, som jeg synes er rigtig spændende. Jeg vil gerne i praktik i Sydafrika på 4.semester, hvor min kæreste bor, og så må vi se, om jeg bagefter vil arbejde her eller dernede. Måske som projektleder eller programmør. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Hvordan er det at læse på Dania?

Det er nice, at campus er åben hele tiden, og vi bare kan komme ind med vores studiekort og dermed altid kan arbejde med udstyr, robotter og maskiner. Der er mange, som bor på kollegiet tæt på skolen, men toget kører to gange i timen hertil fra Aarhus, og det tager kun 20 minutter, så jeg bor samme sted. Generelt har vi på holdet et godt sammenhold og prøver at hjælpe hinanden, så alle er med på samme niveau.