Morfar opmuntrede Nicklas til at blive el-installatør

Nicklas Lau Jensen har altid arbejdet med el via sin selvstændige morfar, der opfordrede ham til at læse til el-installatør. Han valgte Erhvervsakademi Dania i Hadsten, der har et unikt og anderledes studiemiljø.
nyhed

”Jeg er 23 år og en af de yngste på holdet, men det betyder ikke noget, når vi snakker seriøst om teorien. Også griner vi rigtig meget,” forklarer Niclas Lau Jensen med et glimt i øjet.

Han går på 2.semester på den toårige videregående uddannelse til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten og er uddannet elektriker fra en mindre virksomhed i Aarhus, hvor han også bor. Nu kører han hver dag med to medstuderende til Hadsten 20 km nord for Aarhus, for at læse til el-installatør.

”Vi starter først kl. 8.15, så nu kan vi jo sove længe. Det er ren luksus,” smiler han stort, og de andre på holdet griner.

”Samtidig er det jo dejligt at komme om morgenen, for kantinen åbner kl. 7 med nybagt brød og kaffe,” tilføjer han. Cirka 200 studerende og elever fra Den jydske Haandværkerskole spiser hver dag i kantinen, der udover selv at bage brød laver al mad fra bunden til små penge.

Morfars idé
Nicklas Lau Jensens morfar er uddannet elektriker med eget firma, og det er fra ham, at Nicklas har fået sin kærlighed til faget og et venligt skub til at læse videre

”Jeg hjalp min morfar en del allerede som lille, så jeg vidste tidligt, at jeg gerne ville arbejde med el. Han har mange gange sagt til mig, at jeg skulle blive el-installatør, så jeg havde flere muligheder. Jeg havde meget ansvar tidligere, men jeg ville gerne have en bedre løn og kompetencegrundlag for at lede andre,” forklarer Nicklas.

Høj arbejdsmoral og fredagsøl i kælderen
Han overvejede også at bo på kollegiet lige ved siden af Erhvervsakademi Dania, der kun koster omkring 2000 kr. om måneden alt inklusiv. Med sit studiekort har man adgang til lokalerne 24 timer i døgnet, de studerende kan altid kontakte underviserne med spørgsmål, og der er fredagsøl og pool i kælderen. 

”Studiemiljøet i Hadsten er rigtig godt. Samtidig er jeg positivt overrasket over, hvor hurtigt alle fandt sig til rette på holdet. Det er klart anderledes end at gå på skoleforløb til elektriker, for vi er alle voksne mennesker. Arbejdsmoralen er høj, mere seriøs, og underviserne er rigtig gode,” fortæller Nicklas, der endnu ikke er helt sikker på, hvad der skal ske, når han er færdig.

”Ved at blive el-installatør kan jeg få min autorisation, men jeg ved ikke endnu, om jeg helst vil være selvstændig eller projektleder. Der er så mange muligheder med den her uddannelse, og med over et år endnu finder jeg nok ud af det med tiden,” smiler Nicklas Lau Jensen.

Der starter nyt hold på uddannelsen til august – ansøgningsfrist er d. 5. juli via optagelse.dk

 

08.04.15