Morten Østergaard besøgte Erhvervsakademi Dania

Tirsdag, den 24. september var uddannelsesminister Morten Østergaard på besøg på Erhvervsakademi Dania på Arvikavej i Skive. Undervisere og studerende gav ministeren et praktisk indblik i, hvad der sker på Danias fire videregående uddannelser inden for internationalisering, kvalitet og innovation.
nyhed

Morten Østergaards første besøg på Erhvervsakademi Dania gik til Skive-afdelingen, og afdelingschef Hanne Mentz Nedergaard stod parat sammen med undervisere og studerende for at fortælle uddannelsesministeren om afdelingens indsatsområder. Med en vækst i optaget af studerende på 56% fra 2012 til 2013 viser Dania sin lokale berettigelse i Skive.  Ses alle afdelinger samlet, har Erhvervsakademi Dania vækstet 22% i antal optagne studerende i 2013 i forhold til 2012. På den måde viser Dania evnen til at fastholde unge og skabe udvikling, også uden for de store universitetsbyer.

Internationalisering

Dania i Skive rækker langt ud i verden, når det gælder internationalisering. Derfor var det også oplagt at invitere Morten Østergaard med til Florida i februar 2014, hvor han vil få mulighed for at få testet international uddannelsespolitik i praksis. Ministeren lyttede interesseret til gennemgangen af studieforløbet i Florida. Det er Danias serviceøkonomstuderende, der har mulighed for at benytte dette tilbud. De vil i USA få fagligt indhold og afprøve teori i praksis i amerikanske rammer samt blive en global erfaring rigere.

Danias styrke i innovativt samarbejde med lokale virksomheder og kommune

Innovation og samarbejde mellem uddannelser, organisationer og erhverv er omdrejningspunktet i regeringens innovationsstrategi, ”Løsningernes land”. Ved besøget på Arvikavej i Skive fik uddannelsesministeren konkret viden om de mange aktiviteter, som sikrer, at kompetencer fra Danias uddannelser matcher erhvervslivets behov, både lokalt og globalt.

Dania har netop igangsat et Open Device Lab, som indbyder organisationer og virksomheder i området til at teste og bruge de topmoderne it-faciliteter. Etableringen af Danias Open Device Lab er primært rettet mod multimediedesigneruddannelsen, men det er også med til at sikre og udvikle kvaliteten på bl.a. datamatikeruddannelsen.