Multimediedesignere udtænker Skives el-delebilsordning

Når Skive kommunes 227 el-biler står stille efter arbejdstid, skal de kunne bruges af borgerne. Men hvordan gør man det bedst? Sådan lyder oplægget til den førsteårsprøve, som multimediedesignerne på Erhvervsakademi Dania i Skive lige nu arbejder med.
nyhed

Som eksamensopgave skal studerende fra Erhvervsakademi Dania i Skive analysere og designe forslag til et kommunalt bookingsystem for el-delebiler. De studerende er begejstrede for opgaven.

For at forstå produktet ordentligt har de studerende i grupper også været ude og køre i de eldrevne personbiler.

”Jeg bor ved siden af kommunens lokaler, og jeg har tit set bilerne køre forbi. De larmer ikke, og det var sjovt at prøve at køre i en, for de er lige så stille indvendigt som udenpå,” siger Mona Mikkelsen, der sad bag rattet, da hendes gruppe prøvede bilen. Ved siden af sad Louise Stigaard fra Skive, og på bagsædet Line Hornskov fra Halskov og Daiga Cepele fra Glyngøre.

Opgaven skal bruges i virkeligheden
Skive har siden år 2008 været energiby, hvor kommunen har igangsat en række initiativer for at fremme egnen som energi- og klimavenlig. Et af disse initiativer fokuserer på transport og bedre udnyttelse af kommunens biler. Ideen med en deleordning er også at udbrede kendskabet til, hvad el-biler kan i praksis.
Derfor er opgaven ikke bare at udtænke et bookingsystem, men også undersøge potentialet for sådan et system, lave markedsføringen samt navngive, designe og fremstille dets visuelle identitet.

”Vi får helt lov til selv at udfolde ideen. Det er en meget kreativ og åben opgave, som samtidig er nem at forholde sig til, da den er virkelig,” siger studerende Mona Mikkelsen.

Når de studerende i juni har været til eksamen i projektet, har de også mulighed for at præsentere deres projekt for repræsentanter fra Energibyen Skive. Der er derfor en reel mulighed for, at multimediedesignernes forslag kan blive virkelighed.

”Det giver mere blod på tanden, at det er en reel opgave med en reel mulighed for at blive virkelig. Det gør det nemmere at forholde sig til. Det vil da være rigtig sjovt, hvis det kommer op at ”køre”, så vi kan sige, at vi var med fra starten af,” smiler multimediestuderende Line Hornskov.