Nordea-rådgiver spiller i superligaen for Hobro IK

Jonas Damborg er uddannet finansøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Hobro og arbejder som finanstrainee i Nordea i Randers. Ved siden af spiller han professionel fodbold i superligaen for Hobro IK.
nyhed

Siden 28-årige Jonas Damborg startede som finanstrainee ved Nordea i Randers, er interessen for superligaen blandt kollegerne steget betragteligt. Det er nemlig blevet meget sjovere at snakke om fodbold, når man kan gøre det med den defensive midt fra Hobro IK.

”Mange fulgte ikke med i fodbold førhen, men er blevet interesseret i det, efter at alle ved, at jeg spiller professionelt. Det er sjovt at snakke om – især når det går godt,” siger Jonas Damborg med et smil.

Hobro IK startede sæsonen ud med et brag, hvor de overraskede alt og alle med hurtigt at ligge i toppen af superligaen.
”Vi havde ikke forventet, at det ville gå så godt, og vi har også overrasket os selv. Vi er en lille provinsby, som ingen forventede noget af, og historien om vores raketfart har trukket mange nye fans til. Man kan åbenbart sagtens holde med Randers FC og have Hobro IK som 2.farvorithold,” fortæller Jonas Damborg.

jonas i nordea

Fodbold passede sammen med studiet på Dania
Gennem de sidste to år har han taget den videregående uddannelse til finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Hobro ved siden af at spille for fodboldklubben Hobro IK. For mange kontraktansatte fodboldspillere vil den kombination være umulig, men ikke for Jonas Damborg.

”Undervisningen foregik oftest fra kl. 8-14 uden mellemtimer, og da vi først træner om eftermiddagen, passede det fint med studiet. På studiet var alle gode til at hjælpe hinanden, så når der kom perioder, hvor jeg ikke kunne være med til så meget undervisning, kunne de andre studerende hjælpe mig,” siger Jonas Damborg, der bor i Randers med sin kæreste og lille datter.


Alle spillere ved Hobro IK er ansat på deltid, og det passer Jonas Damborg godt, da han tidligere har været fuldtidsansat i seks år ved Randers FC.

”Jeg trives med at blive aktiveret på en anden måde end ’kun’ ved at spille fodbold. Jeg går nærmest i dvale af bare at ligge derhjemme efter træning, men omvendt kan jeg heller ikke have et fuldtidsarbejde ved siden af at spille for Hobro IK. Det prøvede jeg i min praktiktid hos Nordea, samtidig med at min datter var ½ år gammel. Det var et par hårde måneder,” forklarer Jonas.

Spændende sportspension

Han arbejder 25 timer om ugen som finanstrainee, hvilket han er meget glad for. De timer gør det muligt for ham at passe både fodbold og familieliv.

”Jeg elsker at spille fodbold og jeg elsker mit arbejde i banken. Det er en anden situation for Nordea at have mig på deltid, og jeg er meget taknemmelig for muligheden og deres indstilling til mit andet arbejde på banen,” fortæller han glad.

I sin afsluttende hovedopgave på finansøkonomstudiet kombinerede Jonas sin viden om fodbold og passion for pensionsrådgivning.

”Pension er et særligt spændende arbejdsområde, og i min hovedopgave så jeg nærmere på sportspension. Som professionel sportsudøver har man andre pensionsvilkår, da der blandt andet er andre indbetalingsmuligheder. Pensionen kan udbetales efter endt sportskarriere, hvilket er en fordel for idrætsudøvere, der fx ikke har tid til at tage en uddannelse ved siden af karrieren,” forklarer Jonas.

Udbetalingen af hans egen sportspension ligger dog langt ude i fremtiden:

”Haha, nej, jeg bliver ved med at spille fodbold, til jeg ikke kan mere. Og det er der forhåbentlig mange år til endnu.”

Fot af den spillede Jonas er taget af fotograf Dannie De Neergaard.