Norske Kristine valgte at læse videre på Dania i Randers

Man kan ikke læse handelsøkonom i Norge, så Kristine Haugsbø tog til Randers ”Jeg har altid gerne ville studere i Danmark, og da en videregående salgsuddannelse i Norge koster penge, valgte jeg at starte på Erhvervsakademi Dania i Randers,” siger Kristine på 23 år.
nyhed

Kristine er uddannet indenfor detailhandlen i en møbelforretning i Bergen. Efter mere end fem år samme sted synes hun, at der skulle ske noget: ”Danmark er god til design og møbler. Jeg valgte at læse til Handelsøkonom på Dania i Randers, fordi jeg med den uddannelse har mulighed for at blive fx key account indenfor design og møbler på BtB-markedet,” fortæller Kristine, som med studiestart i januar 2014 kunne komme i gang hurtigt.

Masser af erfaring , fordi der er otte måneders praktik

”Jeg får masser af erfaring med uddannelsen, fordi der er otte måneders praktik.  Det er noget andet end at læse, og jeg får et større indblik i, hvordan det reelt er,” forklarer Kristine omkring handelsøkonomuddannelsens praktikperiode. Hun tænker selv at tage længere ud i verden, måske USA. ”På den måde får vi også erfaring med på CV`et. Virksomheder vil have en med erfaring, og det har vi så allerede fra praktikperioden,” uddyber Kristine Haugsbø. Under sit job har hun tidligere besøgt interior- og møbelmesser i Tyskland.

”I Norge er der ikke helt samme muligheder, så jeg kan kun anbefale andre nordmænd at komme til Danmark, ” fastslår Kristine, som ikke har haft problemer med at forstå hverken lærebøger eller underviserne og medstuderende. ”Det er mere, at mine medstuderende ikke altid forstår, hvad jeg siger,” slutter Kristine her otte uger efter studiestarten.