Ny videregående uddannelse i Horsens

Til sommer bliver det muligt at starte på en ny videregående uddannelse i Horsens, da Erhvervsakademi Dania er blevet godkendt til at udbyde den toårige uddannelse til administrationsøkonom. Borgmester i Horsens er begejstret.
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Smilene er store på Erhvervsakademi Danias campus i Horsens. Her har man efter en lang ansøgningsproces fået godkendt, at der til sommer starter en ny videregående uddannelse op til administrationsøkonom. Det bliver dermed Danias anden videregående uddannelse i Horsens.

”Det er en fantastisk nyhed for de unge og for erhvervslivet i byen. Det giver de unge mulighed for at tage endnu en videregående uddannelse i byen uden at skulle til en af de større universitetsbyer, og det giver samtidig erhvervslivet mulighed for at få endnu mere kvalificeret arbejdskraft,” fortæller en tydeligt glad campuschef, Annette Poulsen.

I fem år har Dania i Horsens kun haft den toårige videregående uddannelse til handelsøkonom, men med tilføjelsen af endnu en uddannelse cementerer Dania sin tilstedeværelse i byen som uddannelsesinstitution.

Borgmester: Uddannelsen giver mening
I Horsens glæder borgmester Peter Sørensen (S) sig over, at Dania har trukket en ny uddannelse til byen.

”Uddannelsen giver god mening i forhold til vores egen organisation, men der ligger nogle seriøse overvejelser bag i forhold til, at de færdiguddannede administrationsøkonomer kan arbejde på både det offentlige og private arbejdsmarked. Uddannelsen er spændende og giver mening for flere brancher. Derfor har vi også bakket op om ansøgningen,” fortæller borgmester Peter Sørensen.

Uddannelsen til administrationsøkonom har fokus på strukturering, planlægning og problemløsning. Færdiguddannede administrationsøkonomer arbejder typisk som kommunikationsmedarbejdere, projektledere, HR-medarbejdere eller konsulent. I dag kan man uddanne sig til administrationsøkonom i Viborg, Køge og København.

Der går i øjeblikket lidt over 140 studerende på Dania i Horsens.

Fra d. 1. februar er det muligt at tilmelde sig den nye uddannelse via optagelse.dk.