Nyt speciale samler design og teknologi i én

Designere tænker kreativt og udvikler, mens ingeniøren beregner. Disse to verdener mødes nu i et nyt speciale på uddannelsen til produktionsteknolog på Erhvervsakademi Dania i Randers.
nyhed

Det bedste fra to verdener. Sådan beskriver studievejleder Laurids Dam det nye speciale på den toårige videregående uddannelse til produktionsteknolog.

”Industrielt design og bæredygtighed” er navnet på linjen, der kan give de studerende job som designassistent, produktudvikler eller projektleder.

”Virksomhederne har brug for, at medarbejdere ikke bare kan udvikle og konstruere produkter, men også har designkompetencer. Flere af vores tidligere studerende arbejder i dag med dette, hvor de binder design og produktion sammen, og der kommer flere jobs i fremtiden, hvor man skal være designer og ingeniør på samme tid. Det vil man kunne med det nye speciale,” forklarer studievejleder Laurids Dam fra Erhvervsakademi Dania i Randers.

Materialeforståelse giver nye designmuligheder
Blandt de mange faglige elementer i det nye speciale kommer materialeforståelse, -kendskab og -anvendelse til at fylde en del.

”Den sidste nye viden inden for materialer giver forudsætning for at kunne opfinde, designe og udvikle helt nye produkter, som ikke før var mulige. Æstetik og design er driver for gode produkter, men man er nødt til at være med på det nyeste teknik- og procesudvikling i materialer, før man kan skabe nyt og spændende design,” siger Laurids Dam, der sammen med de andre undervisere under udviklingen af specialet har besøgt forskellige interesseorganisationer og virksomheder, hvor tidligere studerende i dag arbejder netop som en blanding af ingeniør og designer.

Genanvendelse og masser af jobs
Alle tendenser peger på, at bæredygtighed og vugge til vugge-tankegangen bliver mere og mere integreret i udviklingen af nye produkter. Den tankegang vil det nye speciale på uddannelsen til produktionsteknolog også tage udgangspunkt i.

”Fremtidens produkter skal kunne genanvendes ved at blive skilt ad. Det skal produktionsteknologer også kunne, så vi fremover fortsat kan opleve så gode beskæftigelsestal for vores dimittender,” smiler Laurids Dam med henvisning til, at arbejdsløsheden på landsplan kun er faldet de seneste år.
Ifølge Teknisk Landsforbund er arbejdsløsheden kun på 5,5 procent for produktionsteknologer i Danmark.

Lyder uddannelsen som noget for dig, så læs mere her, find faktaark her og søg ind via optagelse.dk. Ansøgnignsfristen er d. 5. juli.

 

31.03.15