Nyt studiemiljø for optometrister

Efter 30 år på Vester Allé i Randers er den videregående uddannelse til optometrist flyttet sammen med resten af Erhvervsakademi Dania på Minervavej. 400 flyttekasser, 488 biblioteksbøger og over 4.000 brilleglas er bare nogle af de ting, som i løbet af sommeren er flyttet ind på Minervavej 63 i det sydlige Randers.
nyhed

”Man kan sige, at familien er flyttet sammen. I stedet for at bo for os selv, bor vi nu sammen med resten af Erhvervsakademi Dania, og det er rigtig positivt. For det første har de studerende fået flere medstuderende at være sammen med, spejle sig i og møde i fredagsbaren, hvilket giver et bedre studiemiljø. For det andet kan underviseren bedre sparre med de andre undervisere. Og for det tredje er vi fysisk kommet tættere. Før var vi i stuen og 4. sal, og nu er vi samlet i én ny bygning med lyse dejlige lokaler,” forklarer studieleder Ole Ravn.

Tre fyldte containere
Selve flytningen betegner Ole Ravn som vellykket. Det har krævet en stor indsats fra medarbejderne, og selv de studerende har på eget initiativ været med til at pakke ned og pakke ud.

”Det er en speciel, interessant og lidt rørende oplevelse at pakke 30 års institution sammen. Samtidig var det en god lejlighed til at rydde op i udstyr, bøger, briller og modeller, som endte med at fylde tre containere,” fortæller Ole Ravn og forklarer, at uddannelsen ofte modtager biller og brilleglas fra producenter, som de studerende kan øve sig på under studiet.

Den nye uddannelsesfløj på Minervavej indeholder 10 nye klinikker, hvor de studerende øver sig i at lave synsundersøgelser, og en svagsynsklinik, der servicerer svagsynede borgere fra Favrskov, Syddjurs, Norddjurs og Randers kommuner.

studerende hjælper med at flytte

38 procent flere studerende i år
Den store ombygning af undervisningslokaler til blandt andet vådlaboratorie er også sket på det helt rigtige tidspunkt. I år har hele 62 nye studerende valgt at læse til optometrist, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på knap 38 procent. Om det siger studieleder Ole Ravn: 

”Modsat andre videregående uddannelser følges erhvervslivet og antallet af optometrist-studerende ad. Stemningen i branchen er blevet bedre, og der er en anderledes positiv omtale af optikerfaget og flere anbefalinger, hvilket giver flere studerende,” siger Ole Ravn, der håber, at der næste år kommer lige så mange studerende i de nye lokaler. Uddannelsen til optometrist udbydes i Randers og København.

dukke mannequin opto