Optikerstuderende med på Sunddag i Aarhus

For andet år i træk har Danias optiker-studerende medvirket på sunddag.nu i Aarhus med en aktiv stand. Sunddag er et frivilligt studenterprojekt med fokus på borgeres sundhed.
nyhed

Der var mange besøgende i Aarhus, da eventen Sunddag 2014 løb af stablen. Danias studerende læser den 3 1/2 årige sundhedsfaglige professionsbachelor i Optometri, som typisk giver job hos optikere og på sundhedsklinikker.  De mange besøgende var meget positive over at blive testet både ved klassisk synsprøve, men også på balancen iført stærke briller. På fotoet er det Ebbe Eskildsen, OL guldmedaljevinder, der bliver testet: "Sjovt at mærke, hvor meget synet betyder for min balance".

sunddag tavle

En anden sagde: "Det var dejligt, at få informationer om, hvordan jeg kan hjælpe min veninde, som har fået AMD (aldersrelateret makuladegeneration)."

"Tak for den gode information. Nu er jeg ikke så bekymret for at skulle opereres for grå stær," kom det fra en, der fik information af de studerende.

sunddag synsprøve

 "Nu vil jeg have undersøgt, om min hovedpine når jeg sidder foran computeren kan fjernes med skærmbriller!"

  sunddag kørestol

"Fantastisk at opleve, at man kan hjælpe en patient, der har mistet sit sprog efter en blodprop," var reaktionen, da en kvinde i kørestol blev testet.

De mange studerende fra sundhedsuddannelsener var enige om det personlige udbytte af dagen: "Dejligt at møde deltagerne fra de andre sundhedsuddannelser og se hvor meget vi har til fælles!"

sunddag telt

Se mere om det frivillige studenterarbejde på sunddag.nu.