Optikere hjælper med 3.g-opgave om øjet

19-årige Christiane Nørkjær Svendsen blander fysik og biologi i sit 3.g-studieretningsprojekt. Fokus er på øjet og synsmålinger, og det hjælper optometristerne fra Erhvervsakademi Dania med.
nyhed

Mens nogle vælger at begrave sig i bøger til deres store 3.g-studeretningsprojekt (SRP), har Christiane Nørkjær Svendsen valgt en anderledes taktik. Hun skriver opgave i fagene biologi og fysisk, og her har den 19-årige pige fra Vestrup ved Aars valgt at fokusere på øjet, og hvordan man måler på det med visus-målinger – også kaldet synsprøver.
 Og hvem er bedre til at vise og forklare om dette end studerende og undervisere på den videregående uddannelse i optometri ved Erhvervsakademi Dania?

Derfor var hun på feltarbejde i Randers, hvor hun blandt andet overværede en synsprøve, som de to optiker-studerende Anders Sørensen og Thomas Kristiansen lavede på hinanden.

”Ved at overvære synsprøverne kan jeg se, hvordan det rent praktisk fungerer, da jeg ikke selv bruger briller og aldrig har oplevet en synsprøve før,” smiler Christiane Nørkjær Svendsen, der går i 3.X på Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Aars.

Optikerne hjælper gerne
Kontakten til optometristerne i Randers kom i stand gennem hendes biologilærers kontakter, og på Dania er underviser Ulla Bak glad for at kunne hjælpe:
”Vi vil rigtig gerne hjælpe eleverne på ungdomsuddannelserne med deres SRP-opgaver med den relevante viden til deres projekter om øjnene og synet. Christianes projekt er ambitiøst og interessant, samtidig med at hun er meget nysgerrig,” siger Ulla Bak.

Til spørgsmålet om Christiane efter studenterhuen kommer til at være fast gæst på Minervavejs optikeruddannelse, griner hun og siger:
”Ha ha, jeg ved ikke, om jeg vil være optiker, men jeg vil gerne arbejde med sundhed, biologi og teknik. Det er et spændende område, og til min opgave er det dejligt anderledes.”

SRP-opgaven skal afleveres d. 18.december og skal fylde 15-20 sider.

C Overvaerer Synsproeve

 

12.12.2014