Jagten på det perfekte praktikmatch

På årets praktikspeeddating i Viborg mødte de studerende fra Erhvervsakademi Dania 27 virksomheder, der alle ledte efter deres næste praktikant. I år kunne 23-årige Tobias Rasmussen fra Viborg glæde sig over at være på den anden side af bordet og selv lede efter en praktikant
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Spændingen var tydelig at mærke på Erhvervsakademi Dania i Viborg, da klokken ramte 8.29. Et minut til startskuddet for årets store praktikspeeddating, hvor lidt over 100 studerende og 27 virksomheder forsøgte at finde det perfekte praktik-match for dem. 

En af de spændte deltagere var 21-årige Amalie Tandrup, der læser til markedsføringsøkonom og bor i Viborg. Hun havde flere virksomheder i kikkerten, inden starten lød blandt andet Acon fra Holstebro, Viborgegnenes Erhvervsråd, Newtrision og Parasport.

”Men det er mere arbejdsopgaverne, der vækker min interesse og ikke så meget, hvad virksomheden arbejder med. Der er stor forskel på, om jeg som praktikant skal idegenerere og starte markedsføringen op fra bunden, eller om jeg skal videreudvikle på den eksisterede markedsføring ,” forklarer Amalie Tandrup, der oprindeligt kommer fra Nykøbing Mors.

Fra praktik til job

Tobias Rasmussen Markedsfoeringsoekonom Nu Ansat Ved Pure PowerEn af de virksomheder, som Amalie Tandrup hilste på til speeddatingen, var Newtrision fra Harre ved Roslev. Her stod markedsføringsøkonom Tobias Rasmussen fra Viborg klar til spørgsmål. Sidste år var han selv studerende og på jagt efter en praktikplads.

”Jeg spiller håndbold i 1. division for Skive, og via sporten kendte jeg virksomheden Newtrision, så det faldt naturligt for mig at sige hej til dem. Men det var snakken med direktør Peter Toft, som gjorde udslaget. Kemien var perfekt. Jeg havde dengang allerede tilbud fra to andre, som jeg blev rådet til ikke at tage før speeddatingen, og det er jeg glad for, at jeg ikke gjorde,” fortæller 23-årige Tobias Rasmussen, der droppede de to tilbud og tog sin tre måneders praktik ved Newtrision.

Bagefter holdt han kontakten til direktøren og startede 1. august i Salg og marketing ved virksomheden, hvor han nyder at være tilbage.

”Det var som at komme tilbage efter en lang ferie, og hverdagen føles ikke som arbejde,” smiler han.

Netværk og øvelse

Målet for dagen for både direktør Peter Toft og Tobias Rasmussen var at møde en masse studerende og få ansøgninger fra både markedsføringsøkonomer og it-teknologer med hjem, så de kunne vurdere dem og indkalde til samtaler.

Heri blandt kom også en fra Amalie Tandrup, som ser eventen som om mulighed for mere end blot et uformelt hej.

”Jeg håber på, at virksomhederne får et godt indtryk af mig, selvom min praktik ikke nødvendigvis bliver ved dem. Forhåbentlig får jeg skabt kontakter, som jeg kan drage nytte af senere i mit arbejdsliv, som gør det nemmere for mig at få et job, når jeg er færdig med uddannelsen om et år. Det er da grænseoverskridende at sælge sig selv på den måde, men det er også en god øvelse i at komme ud over rampen,” siger Amalie Tandrup.

27 Virksomheder Og Over 100 Studerende Moedte Hinanden Til Praktikdating I Viborg Foto Dania

Da dagen var omme, havde hun sikret sig en jobsamtale ved tre mindre selvstændige virksomheder i Viborg, der er gået sammen om at have en marketing-praktikant.

Alle Danias studerende i Viborg skal i praktik i tre måneder fra januar, hvorefter de skriver hovedopgave om et valgfrit emne.