Studerende dater virksomheder

Erhvervsakademi Dania gentager efterårets succes og afholder praktikdating torsdag den 17. marts. Flere virksomheder har allerede meldt deres ankomst i kampen om at få en handelsøkonom i praktik
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Actona, OnlineSynlighed.dk og MC emballage er blandt de virksomheder, der allerede har meldt deres ankomst til årets praktikdating på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her får både studerende og virksomheder mulighed for at gøre sig attraktive overfor hinanden.

”At deltage på sådan et event er en alletiders rekrutteringsportal for os som virksomhed. Samtidig er det en god måde at møde de studerende på deres hjemmebane, og det er en oplagt mulighed for os, at vi kan præsentere og gøre Actona synlige for de studerende,” siger Stine Nicholson, HR-konsulent i Actona.

Det er første gang, Actona deltager til praktikdating. Men da Stine Nicholson første gang hørte om eventet, var hun ikke i tvivl om, at de skulle deltage.

”Vi har tidligere haft handelsøkonomer i praktik. Og vi har fundet ud af, at de er det helt rigtige match for os. Med den rette balance mellem teoretisk viden og praktisk erfaring passer de perfekt ind i en handelsvirksomhed som vores,” siger Stine Nicholson.

Uformel snak kickstarter karrieren

Til praktikdating møder virksomhederne de studerende til en uformel snak. For begge parter er det en mulighed for at møde kandidaterne direkte og vælge de bedste. For de studerende er det en god mulighed for at skabe en relation til virksomhederne og kickstarte deres praktikansøgning.

”Det handler helt sikkert om at skabe en tættere kontakt mellem uddannelsen og erhvervslivet. Samtidig er det en måde, hvorpå vi kan sikre, at de uddannelser, vi investerer i, også skaber værdi i virksomhederne,” siger Peter Philip Jacobsen, erhvervskonsulent på Erhvervsakademi Dania.

Mød den rette kandidat

Som studerende på Erhvervsakademi Dania er det obligatorisk at skulle i praktik. Handelsøkonomerne skal i praktik på deres 3. semester i mindst 8 måneder i en virksomhed i ind- eller udland. De studerende er attraktive for mange virksomheder, og netop derfor er der også rift om de rette kandidater.

Med et enkelt år på skolebænken har de studerende opnået en god teoretisk viden til at komme ind i en virksomhed, hvor fokus er mere praksisorienteret.

”Ved at få en handelsøkonom i praktik vil virksomhederne kunne opnå en række fordele, der spænder fra øget omsætning gennem mere målrettet salgsindsats, over mere strategisk indkøb til at få udviklet og implementeret en helt ny forretningsmodel, der kan sikre et bedre fremtidigt indtjeningsgrundlag” siger Peter Philip Jacobsen.

Og fortsætter: ”Formålet med de studerendes praktik er, at de skal lære at omsætte teori til praksis. Men det kan vise sig at være en ganske god investering for din virksomhed. Måske du ad denne vej tilmed finder din fremtidige medarbejder, da vi oplever at mange af vores praktik-virksomheder vælger at fastansætte praktikanterne efter endt praktik.”

Tilmeldingen til praktikdating er allerede i gang. Det er stadig muligt for virksomheder at melde sig til med deadline den 10. marts.

TID OG STED

Arrangementet finder sted på Erhvervsakademi Dania i Randers, Minervavej 63, 8960 Randers SØ, den 17. marts kl. 8.30-11.00.

Tilmelding sker her