Produktionsteknolog fra Dania får merit og læser videre til GMM-ingeniør

Henrik Laursen Møller er uddannet produktionsteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Randers. Da han startede på den to årige videregående uddannelsen troede han, at han skulle være konstruktør. Men nu ser det mere ud som om, han skal være ingeniør.
nyhed

Lysten til at læse kom til Henrik allerede, mens han arbejdede som erhvervsuddannet teknisk designer fra Randers Tekniske Skole (nu Tradium). Han tænkte, at han skulle udvide sine kompetencer gennem uddannelsen til job som konstruktør. Men under produktionsteknologuddannelsen fangede driftsdelen ham mere. ”Jeg endte på driftslinjen, hvor underviser Joan Jørgensen underviser,” fortæller Henrik.

Manglede matematisk teori

I afslutningsprojektet på uddannelsen arbejdede Henrik med at finde optimale ordrestørrelser. ”Jeg fandt frem til, at jeg manglede noget teori – særligt matematik – for at komme så langt som jeg gerne ville. Det var anledningen til at læse endnu videre efter færdig eksamen som produktionsteknolog. Og derfor søgte han ind på GMM-ingeniør studiet i Herning.

GMM ingeniør står for global management og manufacturing, og det foregår på Aarhus Universitets afdeling i Herning.  GMM ingeniør er en engelsksproget lederuddannelse, der sætter fokus på global virksomhedsudvikling, teknisk viden, ledelse og økonomi.  Henrik vil rigtig gerne arbejde inden for supply chains, logistik og drift, når han er helt færdig med at læse videre sommeren 2015.

Produktionsteknologer får merit

Uddannelsen tager 3 ½ år og Henrik fik 1 ½ års merit grundet de kompetencer og færdigheder han havde fået på produktionsteknolog uddannelsen. Han har dog planlagt, at ingeniørstudiet skal tage tre år, bl.a. fordi han skulle tage et adgangskursus, inden han kunne komme ind på ingeniørstudiet.

Henrik er godt rustet til team-samarbejde

Om det at læse videre ovenpå en i forvejen videregående uddannelse siger Henrik: ” Jeg synes, at især gruppeprojekterne vi havde på Erhvervsakademi Dania i Randers lærte mig rigtig meget om at arbejde i teams og arbejde projektorienteret. Her har jeg virkelig kunnet mærke, at jeg er blevet godt rustet både i forhold til yngre og ældre medstuderende.”

Henrik laursen gmm

Henrik slutter med ordene: ”Jeg har været rigtig glad for mit forløb som produktionsteknolog.  Jeg synes, at man lærer rigtig meget brugbart, selvom det teoretiske niveau selvfølgelig ikke er helt det samme som på et universitet.”

20.11.2014