Produktionsteknolog får det bedste fra to verdener

Morten Møller Rasmussen kombinerer design af maskiner som konstruktør med selv at få lov til at skrue dem sammen
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Arbejdsdagen starter med en kande stempelkaffe på skrivebordet, hvor Morten Møller Rasmussen tegner og konstruerer robotter til fødevareindustrien.

Efter frokost forlader den 30-årige randrusianer computeren og går ud i produktionen for selv at være med til at skrue de skruer i, som han har tegnet og købt hjem til robotten.

”At jeg kan kombinere det at tegne med at lave noget praktisk på maskinen er klart det fedeste ved mit job. Det gør det nemmere at tegne og konstruere robotten en anden gang, når jeg kan få fingrene i det, samtidig med at det tilfredsstiller mit behov for også selv at gøre noget,” forklarer Morten Møller Rasmussen, der er udlært industritekniker og tidligere har arbejdet ved blandt andet Grundfos.

Men han savnede en bredere forståelse af maskinerne gennem indblik og viden.Morten Produktionsteknolog Kontor Saxe Web

”Som industriteknikker var jeg ikke altid klar over, hvad de ting jeg lavede, skulle bruges til. Nogle bekendte havde læst til produktionsteknolog på Erhvervsakademi Dania og fortalte mig om studiet. Det, jobmulighederne og uddannelsens længde på kun to år lød meget rigtigt for mig, og det viste det sig også at være,” smiler Morten Møller Rasmussen, der blev færdig med den videregående uddannelse i sommeren 2015.

Praktik blev til fastansættelse

Det er en fast del af uddannelsen at skulle i tre måneders praktik i en virksomhed. For Morten blev det Saxe-process, der ligger i Laurbjerg mellem Aarhus og Randers. Her designede han en maskine til at udfolde gitterbure, som sammen med hans personlighed imponerede nok til at veksle praktikken til en fastansættelse.

Han blev den tredje produktionsteknolog fra Dania, der landede på virksomheden, der tæller 12 medarbejdere i alt. At virksomheden ikke er større, er en fordel for Morten Møller Rasmussen.

”Havde vi været større, havde jeg ikke haft samme mulighed for at få hænderne i maskiner og selv være med til at stykke dem sammen. Det er dejligt, at jeg på den måde kan kombinere det praktiske og teoretiske, og det gør jobbet super fedt,” slutter han.