Produktionsteknolog Mikael vil arbejde med cradle to cradle

”Rigtig dejligt, at alle har forskellig baggrund på produktionsteknolog-studiet,” siger Mikael Kristensen, der er udlært teknisk designer, og læser nu på 2. semester på produktionsteknolog-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive. ”Jeg håber, jeg kommer til at arbejde med cradle to cradle tankegangen i et job i udlandet i fremtiden.”
nyhed

Han er 27 år og har efter folkeskolen arbejdet på fabrik og været på jordomrejse, inden han startede på sin erhvervsuddannelse. Han bygger nu videre med de to-årige videregående uddannelse til produktionsteknolog.

”Det har tændt mig at læse videre. Nogle fag er en videreudvikling af noget jeg kender, fx teknisk dokumentation og idé udvikling. Men vi skal tænke mere selv, og holde os selv i ørerne. Det er en udfordring for mig, når man ikke ved hvilke dele fra uddannelsen, man skal bruge fremover.” siger Mikael, der værdsætter at han har erfaring med fra virkeligheden, ligesom mange af hans studiekammerater.

”Jeg overvejer at vælge produktudviklingslinjen, og har lige nu kig på Seoul som et muligt praktiksted,” fortæller Mikael, der gerne vil inden for produktudvikling og design i en produktionsvirksomhed.

Lokale virksomheder med afdeling i andre lande er en mulighed

Mikael ved, at der er mange spændende virksomheder i Skive området, der har produktion i udlandet. Han vil gerne rejse ud: ”Vi lærer det, som virksomhederne skal bruge i fremtiden. Og jeg håber, at jeg kommer til at arbejde med circulær økonomi og take back koncepterne, gerne i udlandet,” slutter Mikael.