Projektleder på RPC Superfos

Mød her Henning Frederiksen på 56 år, der er uddannet produktionsteknolog i 2011 og i dag arbejder som projektleder på RPC Superfos, der fremstiller plastemballage
nyhed

Jeg er udlært maskinarbejder og arbejdede i syv år netop på RPC Superfos’ fabrik i Randers som tekniker og reparatør på maskinerne, der hver dag producerer 40 ton plastikemballage til fødevarer som fx Lurpak-smør.

Men jeg synes, at jeg trængte til andre udfordringer og søgte væk fra fabrikken. Dengang var jeg i midten af 40erne, og jeg begyndte at tænke: hvad skal jeg egentlig lave resten af mit arbejdsliv? Jeg trængte til nye udfordringer og det kan godt være fysisk hårdt at være teknikker. Det er NU, hvis jeg skal prøve noget nyt. Jeg havde før kredset om uddannelsen til produktionsteknolog, men det passede ikke så godt med SU og hus, børn og bil. Det gjorde det nu.

Da jeg var færdig med uddannelsen, skulle den jo prøves af. Mit første job blev ved Vestas Controls i Hammel som teknisk indkøber, men allerede et par måneder senere blev der opslået en ledig stilling som projektleder på RPC Superfos. Den søgte jeg, for det var jo en spændende virksomhed med gode udviklingsmuligheder, og nu har jeg været her i fem år som en del af produktionsteknisk afdeling.Hennings Opfindelse Web

Bruger alle aspekter af uddannelsen

Min afdeling er bindeleddet mellem udviklingsafdelingen og produktionen. Det betyder, at opgaverne er meget forskellige fra dag til dag. Jeg har blandt andet været med til at lave en del af indretningen af en ny produktionshal, og når en maskine skal ombygges til fx et nyt produkt, måler jeg op, konstruerer det, henter priser hjem og får delene til maskinen produceret ved underleverandører. Sikkerhedsarbejdet fylder også meget med risikovurderinger på maskiner, så jeg får brugt alle aspekter af min uddannelse.

Mit job er meget alsidigt, og det er nok det, der gør det spændende. De bedste dage på arbejdet er, når vi skal installere og opstarte et nyt anlæg. Jeg kan godt lide at være sammen med vores egne og eksterne teknikere om at løse en opgave sammen. Den dialog, direkte kontakt og samarbejdet om at løse en opgave sammen er fantastisk.

Nørder i supermarkedet

Arbejdet med emballage gør, at man bliver lidt nørdet, når man tager i supermarkedet. Jeg kan hurtigt bruge lang tid på at kigge på konkurrenternes løsninger og kvalitet. Hvordan er det støbt? Ligger labels pænt på? Så hvis du ser nogen stå og pille ved emballagen i supermarkedet, så er det ikke kun for at se holdbarhedsdatoen. Det kunne også være en nørd som mig.Henning Foran Maskine Web

Ved siden af studiet til produktionsteknolog fik jeg en tjans som afløser i teknikafdeling på RPC Superfos, så jeg kunne tjene lidt ved siden af SUen. Min praktik blev også ved RPC Superfos, hvor jeg fik tid til at gå i dybden med et investeringsprojekt, som der ikke var tid til i hverdagen. Mit speciale blev om emballagen til Arlas Buko-ost, hvor jeg lavede produktionsoptimering på maskiner, fandt energibesparelser og fik priser hjem på de dele, der skulle til for at forbedre produktionen.

På 3.semester tog jeg akademifag i indkøb om aftenen, og det var rigtig godt. Jeg bruger det faktisk i mit job i dag, så selvom det var hårdt, var det bestemt tiden værd.