Produktionsteknologer er guld værd, siger Brian Søstrøm

Brian er direktør for Søstrøm A/S, der nu har haft sin anden produktionsteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Randers i praktik. Cykelskuret, som den første praktikant lavede som afslutningsprojekt, er netop blevet købt af KHR Arkitekterne til opstilling i København
nyhed

I mange år har Søstrøm A/S i Randers levet af at lave specialfremstillede løsninger til butiksindretning, men nu er forretningen ved at blive udvidet med forskellige udendørsløsninger i stål og metal. Det har to produktionsteknologer fra Erhvervsakademi Dania i Randers haft en finger med i, da de gennem deres tre måneders praktik i virksomheden har udviklet løsninger til cykelparkeringer.

Virksomhedens allerførste praktikant var Isaak Kayemba, der som uddannet smed læste videre til produktionsteknolog. Hans afslutningsprojekt, et stilfuld løsning til cykelparkering, er nu blevet købt af det store arkitektfirma KHR Arkitekterne og skal opstilles i København.

”Outdoor skal blive en større del af vores forretning, så Isaak Kayembas idé var rigtig god. Det var en udviklingsopgave, som vi nu kommer ud over rampen med,” fortæller Brian Søstrøm, der er meget glad for at have produktionsteknologer i tre måneders praktik i virksomheden, der tæller 22 ansatte.

”Jeg får meget ud af at have praktikanter, og de får noget af mig"

På Erhvervsakademiet lærer de at konstruere tingene, så de virker, men her lærer de, at det ikke er nok at noget er funktionelt. Det, man tegner, skal kunne fungere i virkeligheden og have et pænt design,” siger Brian Søstrøm.

I løbet af praktiktiden udstationerer han derfor de studerende i 3-4 uger ved et arkitektbureau i Aarhus, som virksomheden samarbejder med. Det giver produktionsteknologerne en bedre forståelse for den faglige udviklingsproces og æstetikkens betydning.

isacs cykel p

Praktikken skal give udvikling
Selvom det kræver tid og overskud at have praktikanter, holder man hos Søstrøm A/S ikke praktikanterne i hånden hele tiden. Det gør, at de studerende hurtigt er selvstændige i deres arbejde, som der også bliver sat nogle individuelle mål for.

”Vi har et ansvar for, at produktionsteknologerne får noget ud af at være her. Mens én praktikant måske skal lære at bruge et bestemt tegneprogram, kan én anden have brug for at blive bedre til at sælge sig selv. Det er vigtigt, at de udvikler sig i løbet af tiden her og bliver bedre,” forklarer Brian Søstrøm.

Lige nu er virksomhedens anden praktikant, Christian Daugaard Petersen, i færd med at færdiggøre sin hovedopgave, som også er en alternativ løsning til cykelparkering. Men hvor Isaak Kayembas’ var et mere stilfuldt cykelskur, er Christian Daugaard Petersens design rundt stativ med brede huller i, der med bløde rør holder cyklen på plads uden at skade forhjulet. Mange cykelhjul bliver nemlig ødelagte af at stå i en almindelig cykelholder, men det skulle de bløde rør undgå. Det er lavet i stål, så det kommer til at ruste og få et særligt look, samtidig med at det er vedligeholdelsesfrit.

”Det er et rigtig godt projekt, og Christian bliver nok ikke den sidste praktikant, der er hos os. Måske kan vi også ansætte de færdige produktionsteknologer, når virksomheden er blevet lidt større, for de er guld værd,” slutter Brian Søstrøm.