Produktudvikling lokker til Randers

Katrine Kanne er en af de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse. Efter tre år på universitetet drømmer hun om at arbejde med noget mere konkret og vil gerne forbedre hverdagen for folk via uddannelsen til produktionsteknolog på erhvervsakademiet i Randers
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Det sidste halve år har Katrine Kanne arbejdet som rengøringsassistent. Det har sat mange kreative tanker i gang hos den 26-årige pige fra Ry-området.

”Der er mange produkter og hjælpemidler, der kan forbedres og udvikles, så hverdagen som rengøringsassistent bliver nemmere og bedre,” fortæller Katrine Kanne.

Det har sammen med anbefalinger af studiet fra en bekendt fået hende til at søge ind på den toårige videregående uddannelse til produktionsteknologErhvervsakademi Dania i Randers.

”De ideer, jeg har, håber jeg at kunne udvikle videre på via studiet i Randers,” smiler hun.

Mange jobmuligheder og lav ledighed

Med sig i bagagen har hun en bachelor fra Aalborg Universitet i sociologi. Hun savnede dog at arbejde med noget konkret - et konkret produkt eller problem, som hun kan løse via produktudvikling og –optimering, som man lærer på studiet til produktionsteknolog.

”Jeg tror, at jeg kan bruge min baggrund i sociologi til at involvere de daglige brugere af produktet på en god måde. Det er dem, som ved, hvad der fungerer og ikke fungerer. Jeg får mulighed for at følge udviklingen fra idé til fysisk produkt, og det glæder jeg mig meget til,” siger Katrine Kanne, der også vælger uddannelsen på grund af de mange muligheder, den åbner for.

”Jeg kommer ikke til at være på én hylde resten af mit liv. Det er ikke mig, men det er også derfor, at uddannelsen passer så godt, da den er bred og åbner mange døre. Du kan blive alt fra designer og udvikler til produktionschef eller indkøber,” fortæller Katrine Kanne, der flytter til Randers for at tage uddannelsen.

Uddannelsen til produktionsteknolog tager to år, studiestart er 1. september, og på landsplan var der i maj kun 3,4 procent ledige produktionsteknologer.