Rekordmange vil læse til handelsøkonom

Da Erhvervsakademi Dania i Randers i går havde opstart på den toårige videregående uddannelse til handelsøkonom, var det med 30 nye studerende og venteliste. Det er ny rekord.
nyhed

Et års praksisnær undervisning, otte måneders lønnet praktik og tre måneder til at skrive hovedopgave.

Sådan er den videregående uddannelse til handelsøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Randers bygget op, og det er åbenbart noget, som falder i manges smag.

Til vinter-studiestart i går havde over 30 personer søgt ind. Det er ny rekord for ansøgere til januar-holdet, hvor der sidste år var 21 ansøgere. Dania har derfor som noget nyt været nødt til at oprette venteliste til uddannelsen.

”Det er vi naturligvis rigtig glade for, da et fyldt hold giver et bedre studiemiljø for de nye studerende,” forklarer Jeppe Juncker, der er studieleder for uddannelsen i Randers.

Det er dog ikke kun i Randers, at den toårige videregående uddannelse er populær. Også på Dania i Horsens har 36 personer valgt at starte på studiet til handelsøkonom.

For både studenter og erhvervsuddannede
Uddannelsens popularitet skyldes ifølge Jeppe Juncker flere faktorer.

”En af dem er, at der er mange, som gerne vil holde fri efter at have afsluttet deres ungdomsuddannelse, men som synes, at et år er lang tid. Når de begynder på uddannelsen til januar, har de haft det pusterum, som de har haft behov for og klar til at tage hul på et nyt kapitel af deres liv,” siger studielederen.

Med det er ikke kun unge med ungdomsuddannelse, som vælger handelsøkonom-studiet. Mange af de nye studerende er erhvervsuddannede fra detailbranchen. Mens nogle vælger uddannelsen for at lave et karriereskifte, vælger andre det for at få de kompetencer, som detailbranchen kan bruge i fremtiden.

”Detailledet ved godt, at de skal udvikle og opdatere deres kompetencer. Derfor opfordrer de deres medarbejdere til at søge videre. Efter endt uddannelse vender cirka halvdelen tilbage til detailbranchen som ledere, B2B-sælgere eller grossister. Netop disse studerende er meget målrettede og ved, hvad de gerne vil, når de begynder på uddannelsen,” forklarer Jeppe Juncker.

Anerkendelse og infomøde
Samtidig er uddannelsen gennem de seneste år blevet mere anerkendt.

”Vi har meget dygtige studerende, som i dag arbejder som salgsledere og salgschefer, for uddannelsesniveauet er blevet rykket væsentligt op. Det kræver stor selvstændighed at tage handelsøkonomuddannelsen, med det bliver også belønnet. Hvis man fx tager ansvar og er initiativrig i sin praktik, så bliver man også oftest fastansat efterfølgende,” pointerer Jeppe Juncker.

Det er muligt at høre mere om handelsøkonom-studiet på Infomødet lørdag d. 24. januar kl. 10 på Minervavej 63 i Randers.

13.01.15