Revisorerne Hostruphus vælger finansøkonomer fra Dania i Silkeborg

Finansøkonomer er modne, ambitiøse og har en høj faglighed. Det mener Revisorerne Hostruphus efter at have haft deres første praktikant fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Nu vil de have flere.
nyhed

Majken Louise Damgaard var den første finansøkonom, der fik praktik og efterfølgende ansættelse som revisorelev ved det selvstændige revisionsfirma Hostruphus i Silkeborg. Men hun bliver ikke den sidste.

"Finansøkonomerne fra Erhvervsakademi Dania i Silkeborg har tre klare fordele frem for andre. For det første er de lidt mere modne, når de henvender sig til os om praktik. De har prøvet nogle ting i deres liv og ved, hvad de vil. Det fører til den anden fordel, nemlig at de er meget målrettede og ambitiøse," fortæller Martin Husted, der er registreret revisor og praktikansvarlig ved Revisorerne Hostruphus.

For det tredje er fagligheden højere.

"Vi har tidligere taget virksomhedspraktikanter ind direkte fra handelsskolen, men ved at finansøkonomerne har gået på erhvervsakademiet i 1½ år, har de naturligt et højere fagligt niveau, når de kommer hos os," siger Martin Husted.

Vil have den bedste finansøkonom

Nu er jagten gået ind på at finde en ny finansøkonom til 2015.

"Vi vil naturligvis have den bedste, og her tænker vi ikke kun på karakterer. Det er ikke altid 12-tallerne, der er det vigtigste, for man skal også være god til at kommunikere, samarbejde og være ambitiøs," forklarer Martin Husted.

Hos revisionsfirmaet lægger de også meget vægt på at have en blandet medarbejderstab af begge køn med god spredning aldersmæssigt. Med 30 ansatte har de nu en gennemsnitsalder på cirka 35 år. 9 ud af 10 praktikanter ved Revisorerne Hostruphus fortsætter hos Hostruphus efter at have gennemført den toårige trainee-uddannelse til revisor.