Robotter og variation i hverdagen lokker til Hadsten

Innovation, effektivisering, variation, god løn og fuld beskæftigelse. Automationsteknolog har det hele, og derfor har Christian Løvig søgt ind på den videregående uddannelse i Hadsten via kvote 2
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

191 ledige jobs i hele landet lige nu. Det er virkeligheden, hvis man leder efter job som automationsteknolog. Beskæftigelsen for uddannelsen har længe været på 100 procent, og på Erhvervsakademi Dania i Hadsten er alle kommende dimittender som regel i job længe inden den sidste eksamen.

For 34-årige Christian Løvig fra Hinnerup har det blot været endnu en faktor, der har overbevidst ham om at vælge at søge ind på den videregående uddannelse til automationsteknolog. Han har de sidste år arbejdet som mekaniker, men arbejdet er blevet for ensformigt.

”Jeg kan godt lide at kombinere teori og praksis, men som mekaniker er der ofte lidt for meget praksis og hurtige løsninger. Indenfor automation er der altid nye maskiner og robotter. Branchen udvikler sig hele tiden og står aldrig stille, for man vil altid gøre tingene bedre, nemmere og mere effektivt. Det glæder jeg mig til at blive en del af,” siger Christian Løvig og fortsætter:

”Det at effektivisere kan jeg rigtig godt lide, og at jeg som automationsteknolog kan jeg kombinere det med teknik, maskiner og robotter, er helt perfekt,” smiler han.

Overskueligt med to år

Med hus, børn og bil er det at droppe den gode løn som mekaniker og gå på SU i to år lidt træls, men de to års studier og udsigten til at komme i job allerede i løbet af uddannelsen opvejer det.

Samtidig er et dårligt knæ begyndt at drille.

”Det er hårdt at være mekaniker med at stå, gå og kravle, så det har også været med til at hjælpe på beslutningen om at læse videre. Det er overskueligt med to år,” smiler Christian Løvig.

Selvom han endnu ikke er blevet endeligt optaget, har han selvfølgelig drømme for sit kommende arbejdsliv.

”Jeg vil gerne være afdelingsleder eller konsulent og komme ud i flere firmaer, så jeg får en varieret arbejdsdag på både kontor og i industri. Det ville være fedt at sætte maskiner op, som jeg selv har automatiseret, men nu må vi se, hvad der sker,” smiler Christian.

Den 30. juli kl. 00.01 får han ligesom alle andre svar på, om han er kommet ind på den videregående uddannelse.